Značajan broj pojedinaca nema razumijevanja za namjenu upotrebe vreća za lopte koje prate kupovinu cipela. Ove torbe služe za produženje vijeka trajanja cipela. Torbe, koje se obično nalaze u kutijama za cipele, nazivaju se “torbe za cipele” i služe u svrhu održavanja organizacije i urednosti vaših cipela, nudeći brojne prednosti u procesu. Jedna takva prednost je mogućnost da vaše cipele držite na jednom mjestu ako ih više volite pohraniti u kutije.

Međutim, ako odlučite da cipele ne pohranjujete u kutije, ove vam torbe i dalje mogu biti od koristi na razne druge načine. Ove vreće su opremljene silikonskim upijajućim kuglicama koje služe višestrukim namjenama. Prvenstveno se koriste za upijanje vlage i održavanje suhoće. Osim toga, obično se koriste u vozilima kako bi spriječili zamagljivanje prozora. U slučaju da vaš telefon slučajno dođe u kontakt s vodom, silikonski gel unutar ovih vrećica djeluje kao zaštitna barijera. Da bi se vitamini zaštitili od oštećenja vlage, posuda se može dobro zatvoriti silika gelom iznutra.

Nadalje, vlasnici kućnih ljubimaca mogu imati koristi od stavljanja silika gela u vrećicu za hranu svog ljubimca, jer osigurava da hrana ostane suha. Bilo da se nalazi u korpi za prljavo rublje ili u ormaru pored uredno složenog čistog rublja, ove upijajuće kuglice mogu efikasno apsorbirati vlagu.

Takođe se pokazuju korisnim u upijanju vlage iz cipela i čizama. Kako biste zaštitili svoj mobilni telefon od potencijalnog oštećenja vodom, preporučljivo je umetnuti pakete silika gela između stakla kao preventivnu mjeru protiv nakupljanja vlage. Ovi paketi služe kao koristan lijek ako vaš telefon slučajno padne u vodu, što vam omogućava da kasnije preuzmete i otklonite problem.