U popularnoj onlajn grupi “Grčka info” jedan srpski putnik ispričao je nesvakidašnju avanturističku priču. Ova odvažna osoba, koja nikada prije nije izlazila izvan Hrvatske, krenula je na nezaboravno putovanje sa svojim partnerom kako bi istražila izvan uobičajenih planova za odmor. Polazeći iz Zagreba u sitne jutarnje sate, točno u 2 sata ujutro, za odabrani granični prijelaz odabrali su Bajakovo.

Zanimljivo je da su glatko prešli granicu za samo šest minuta, bez ikakvih komplikacija. Nastavljajući put, njihova sljedeća destinacija bio je Beograd, gdje su se zaustavili na prvoj dostupnoj benzinskoj pumpi kako bi napunili svoje vozilo, iako su naišli na nešto više cijene goriva u odnosu na one u Hrvatskoj. Kako je sunce počelo da izlazi oko 6 ujutro, putnik je počeo osjećati pospanost i odlučio je da kratko odrijema od otprilike 30 minuta na povoljnoj benzinskoj pumpi. Osveženi i podmlađeni, nastavili su put ka Nišu, stigavši ​​na odredište tačno u 8:30, baš na vreme za vikend.

Željni da istraže grad, prepustili su se zadivljujućem obilasku, uranjajući u bogatu kulturu i istoriju koju je nudio. Kada su naleteli na obližnju menjačnicu, odlučili su da zamene 30 evra, da bi otkrili da im se ovaj naizgled skroman iznos pokazao više nego dovoljnim za njihov užitak proveden u očaravajućem gradu Nišu. Moji početni utisci o mjestu bili su pomalo haotični i neuredni. Prvi problem na koji smo naišli bio je nedostatak raspoloživih parking mjesta. Bilo je prilično frustrirajuće i nije bilo neuobičajeno vidjeti vlasti kako skidaju registarske tablice kako bi se pozabavile situacijom s parkiranjem.

Uprkos ovom manjem zastoju, bili smo odlučni da maksimalno iskoristimo svoje vreme na Lefkadi. Nakon što nam je domaćin ukratko predstavio ostrvo, odlučili smo da se uputimo pravo na plažu Kathisma.