Nikola, mlad pojedinac koji već duže vreme živi u Fruškogorsku, ima jasne uspomene kako su ga svi oko njega stalno etiketirali kao ludog. Iako se suočava sa skepticizmom, sada se ponosi time što je vlasnik kuće za koju ne mora da plaća račune. Njegove sumnje su se prvobitno pojavile kada je uložio u zemljište na Fruškoj gori, iskrčio deo i najavio nameru da tu živi. Izbor boja, materijala, veličine i oblika doprinose njenoj estetici kao planinske kuće koja se neprimjetno uklapa u bujno zeleno okruženje.

Dodatno, uključivanje krovnog prozora omogućava očaravajuće iskustvo gledanja zvijezda dok noću ležite u krevetu. Štaviše, spoljašnjost kuće krase daske od sibirskog ariša, izuzetno izdržljivog drveta koje može da izdrži test vremena i do pet vekova. Nikola je veoma ponosan na svoj dom, koji opisuje kao „van mreže“, što znači da radi nezavisno od glavnog napajanja električnom energijom. Umjesto toga, oslanja se na solarne panele za proizvodnju energije za sve svoje kućne aparate i internetsku vezu.

Ovim solarnim panelima se praktično upravlja pomoću dugmeta i ekrana, omogućavajući Nikoli da lako prati nivoe baterije. Važno je napomenuti da same baterije dolaze sa prilično visokom cenom, koja košta 100.000 dinara za set od četiri. Pored svog običnog frižidera, Nikola ima i poseban zamrzivač koji je namenjen isključivo za rashlađivanje napitaka kada dođe do gostiju. Tokom užarenih ljetnih mjeseci, rashladni sistem u njegovom domu radi neprekidno kako bi se osigurali optimalni uslovi hlađenja.

Posjetioci ga često traže, a on aktivno učestvuje u društvenim interakcijama tako što se i sam upušta. Tokom prethodne zime doživio je maksimalan komfor u svojoj dobro izolovanoj rezidenciji koja je bila opremljena sistemima grijanja i radijatorima. Kuća se efikasno grije na drva, a tokom zimskih mjeseci istovremeno se grije i bojler.