U jeku letnje sezone, Dušan Mihajlović, koji je direktan naslednik pokojnog Siniše Mihajlovića, doneo je svesnu odluku da ostane u granicama Srbije. Uprkos tome što je imao pristup raskošnoj rezidenciji u prestižnom Porto Cervu i mnoštvo zabavnih aktivnosti koje su mu bile na raspolaganju, odlučio je da uroni u idilično selo.

Dušan je u društvu strica Dražena Mihajlovića otputovao u Srbiju posebno da bi posetio zadivljujući grad Novi Sad. Svrha njihove posete bila je da učestvuju u neverovatno značajnom događaju – svečanom otkrivanju murala koji oduzima dah koji služi kao počast Dušanovom pokojnom ocu. Ono što ovu priliku čini još intrigantnijom jeste činjenica da je Dušanov otac ranije dobio cenjeno priznanje da je proglašen za počasnog građanina upravo ovog grada. Mural sa likom Siniše Mihajlovića nosi duboko značenje koje se proteže i dalje od njegovog fizičkog postavljanja na Limanu 1, mestu koje je imalo značaj u životu poznatog fudbalera.

Namerno pozicioniranje murala omogućava mu da se suoči sa stadionom gde je Mihajlovićeva izuzetna karijera počela i završila. Vredi napomenuti da je Dušan, Mihajlovićev sin, posle očeve smrti više puta boravio u Srbiji. Takođe, prisustvovao je i svečanosti povodom Dana državnosti, na kojoj je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, odao počast preminulom fudbaleru i stručnjaku koji je 16. decembra prošle godine tragično preminuo od leukemije. Dušan je, u svojstvu predstavnika porodice Mihajlović, ljubazno primio uvaženo priznanje u ime svog preminulog oca.

Ovo priznanje stiglo je u vidu visoko poštovanog Ordena Karađorđeve zvezde prve klase, koji je dodeljen njegovom ocu za izuzetne i neuporedive doprinose. Nesporno je da je Miha, uz svoju voljenu suprugu Adrijanu, uspješno usadio dubok osjećaj naklonosti i lojalnosti prema domovini u petoro potomaka, ali i dodatno dijete rođeno van braka.