Marko Kon je izuzetno uživao u vremenu provedenom sa talentovanom i šarmantnom glumicom Ivanom Knežević, ostavivši nezaboravan utisak i na njega i na publiku. Bio je toliko zaljubljen u nju da je prihvatio ideju da se oženi njome, otvoreno priznajući svoje namjere u javnoj izjavi.

Naime, Marko Kon je otišao toliko daleko da je javno objavio lokalnim medijima da planira da se venča sa Ivanom odmah po izlasku sa bine Evrovizije. Kada se metež smiri, dugo očekivano vjenčanje nazire se u daljini. Sa velikom posvećenošću, pedantno se spremam za predstojeće takmičenje u Moskvi, podstaknut ogromnom željom da prikažem Srbiju na način bez premca. Čim se pandemonijum smiri, dobiću priliku da se svim srcem koncentrišem na sopstveno postojanje. Upravo su to bili osjećaji koje je Kon izrazio još 2009. godine.

Međutim, umjesto radosnog spoja, uslijedila je nesretna rastava. Nakon sedam godina razvijanja dubokih emocionalnih veza i skladnog boravka, Ivana je na kraju donijela ključnu odluku da napusti prethodno zajednički stan koji su ona i Marko nazivali domom. Pokretačka snaga iza ovog značajnog izbora koji je promijenio život proizlazi iz neospornog odsustva istinske naklonosti i ljubavi u njihovoj vezi.

U roku od samo šezdeset dana, brojni tekstovi počeli su da kruže raznim medijskim platformama u kojima se tvrdi da je ljubavna veza između Marka Kona i renomiranog kompozitora neopozivo prekinuta. Unatoč njihovoj razdvojenosti, Kon je naglasio da ne gaji loše osjećaje prema Ivanu. Zadržao je neutralan stav u pogledu mogućnosti pomirenja, priznajući da je to malo vjerovatno. Nedugo zatim, Kon se susreo sa svojom srodnom dušom, Milicom, sa kojom je do danas ostao u blaženom braku.