Kako se Brad Pitt približava prekretnici navršenih šezdeset godina, među ljudima raste fascinacija njegovim navikama u ishrani i tajnama koje stoje iza njegove sposobnosti da održi mladalački i živahni izgled uprkos svojim godinama. Kada je u pitanju moj jutarnji obrok, obično se odlučujem za mješavinu od šest bjelanaca i sedam žumanaca kako bih započeo dan hranljivom notom.

Pored ovog užitka prepunog proteina, uživam u porciji od približno 75 grama ovsenih pahuljica, obilno ukrašenih bujnim grožđicama za dodatan dodir slatkoće. Konzervirana tunjevina u kombinaciji sa pšeničnim hlebom pruža jednostavan i hranljiv izbor za zadovoljenje vaših želja za grickalicama. Kada je ručak u pitanju, stručnjaci predlažu da se konzumiraju dvije porcije pilećih prsa, koje bi u idealnom slučaju trebale biti teške oko 75-100 grama svaka.

Ovo može biti popraćeno prilogom od smeđeg pirinča ili tjestenine. Da biste osigurali dobro zaokružen obrok, preporučljivo je uneti i značajnu količinu zelenog povrća. Važno je ne zanemariti važnost povrća, pa obavezno uključite porciju ovog esencijalnog zelenila. I na kraju, da biste zaokružili vaš dobro izbalansiran obrok, osvježavajuća i živahna salata će dodati taj dodatni dodir svježine.

Kada je u pitanju odabir večernjeg zalogaja, pred vama su dvije primamljive opcije za utažiti glad: ili se prepustite kremastom i hranljivom proteinskom šejku ili se odlučite za ukusno lagani i niskokalorični sir. Pete se pridržava dnevnog režima ishrane koji se sastoji od 2.000 kalorija, što mu ne samo da daje dovoljno energije da podstakne svoje intenzivne treninge, već ga opskrbljuje i sa dovoljnom količinom proteina kako bi olakšao razvoj i jačanje njegovih mišića. Važno je zapamtiti da genetika ima značajan uticaj.