Najpopularniji svjetski teniser 2018. kupio je penthouse za kojeg se procjenjuje da je na nivou najnajprednije tehnološki opremljene e zgrade koja se prostire na površini od 250 kvadratnih metara. Kupoprodajna cijena stana navodno je prema pisanju medija iznosila 545.000 eura, a nedavno je kako se prenosi uspješno prodan za nevjerojatnih milionn eura. Kako se vijest o tome proširila, javnost je postala itekako zainteresovana i za ostatak njegove imovine, međutim, nije poznato koliko Novak tačno nekretnina posjeduje. 

Kako piše Kurir, stan se sastoji od tri spavaće sobe, prostranog dnevnog boravka, tri kupatila, dva garderobera, trpezarije i kuhinje. Novak i njegova supruga Jelena odlučili su prodati svoj često korišteni stan u Beogradu, jer već posjeduju dovoljno nekretnina u gradu. Umjesto oglašavanja prodaje na javnim stranicama, odlučili su se za diskretniji pristup i oslonili se na preporuke. Nekretninu su prodavali pojedinci iz Đokovićevog najužeg kruga, osiguravajući da samo njihovi najbliži prijatelji znaju za transakciju, tvrdi izvor s kojim je razgovarao Kurir.

Nagodba je gajila naklonost prema Đokoviću, koji se smatrao voljenim članom zajednice. Po dolasku s raznih putovanja često bi sudjelovao u žustrim igrama tenisa s najmlađim stanovnicima kompleksa. Prije nekoliko godina Novak je napravio pozamašnu investiciju kupnjom dvaju penthousea u New Yorku za gotovo 10 milijuna eura. Nedavno je odlučio prodati ove izuzetne stanove koji se nalaze u istoj zgradi. Slijedeći trend mnogih sportaša, Đoković također posjeduje rezidenciju u glamuroznom gradu Monaku, omiljenom odredištu elite. Uz to, Novak i Jelena izgradili su prekrasnu vilu u blizini Rume, smještenu na živopisnom Pavlovačkom jezeru. Ovo raskošno imanje prostire se na nekoliko hektara, dok se sama zgrada može pohvaliti s impresivnih 1200 četvornih metara. Vila ima više spavaćih soba, kupaonica, prostranu blagovaonicu, dobro opremljenu kuhinju i veliki parking.

Ali tu nije kraj priče. Đoković je krajem 2020. napravio značajnu kupnju kupnjom vile u Marbelli. Prema pisanju španjolskih medija, srpski je tenisač u ovu luksuznu nekretninu uložio oko 10 milijuna eura. Osim toga, doznaje se da je Đoković dvije godine prije prodao još jednu nekretninu. Ovo zemljište, površine nekoliko hektara, ranije je bilo u vlasništvu Elene i Jugoslava Karića. Nakon razlaza, par se odlučio rastati od zajedničke kuće koju su potom Novak i Jelena kupili za pozamašnu svotu od 2,9 milijuna eura. Gledajući unatrag, Đokovići su izrazili želju za osobnim prebivalištem na Floridi. Ova težnja postala je stvarnost prije nekoliko godina kada su kupili izuzetan stan smješten unutar prostranog parka od 35 hektara u Miami Beachu. Značajno je da se ova izvanredna nekretnina može pohvaliti prekrasnim panoramskim balkonom s kojeg se pruža zadivljujući pogled na Atlantski ocean, zaljev, park i grad.

Točan opseg nekretninskog vlasništva Novaka Đokovića ostaje neotkriven, ali javnost i dalje zanima njegov osobni život i investicijske pothvate, koji su se pokazali vrlo unosnim. Iako ostaje neizvjesno je li tenisač kupio spomenute nekretnine s namjerom da ih u budućnosti proda, njegova je zarada premašila impresivnih pola milijuna eura. Iako je posljednjih tjedana bio relativno odsutan u medijskim istupima, ono što ističe je njegova dosljedna komunikacija s javnošću putem svojih društvenih mreža. Nadalje, nakon razmišljanja, postaje očito da je postao znatno aktivniji u dijeljenju novih fotografija i ažuriranja.