Andrija Milošević, komičar, televizijski voditelj i glumac iz Crne Gore i Srbije, poznat je po svom zaraznom humoru, pozitivnoj energiji ii zaista bujnoj prisutnosti. Iako je prije svega poznat po svom komičarskom talentu, Andrija se također zadubio u bavljenje značajnim društvenim problemima, nudeći oštroumna i dobro obrazložena mišljenja. Njegove objave s nestrpljenjem iščekuju pratitelji, au javnim istupima ustrajno dobiva ogromnu podršku, a nepokolebljivi stup snage mu je njewgova supruga Aleksandra.

Trajanje odsutnosti supruge Andrije Miloševića s posla zbog rodiljnog dopusta bilo je relativno kratko. Otkako je rodila sina, Aleksandra Tomić nastavlja se aktivno baviti umjetnošću, bilo zbog ležernosti malog Relje i sposobnosti podnošenja odvojenosti od brižne majke, bilo zbog vlastitog elana i strasti prema poslu koji je drži. ide. “Kazalište na brdu” može se smatrati njezinim prvim metaforičkim djetetom, jer ga je odgajala uz Andriju i Viktora Savića, a sada uživa u plodovima svog truda.

Unatoč veličini kazališta i iznimnom programu koji nudi, Aleksandra je opterećena brojnim obvezama. Njezina uloga kazališne ravnateljice uključuje odgovornost nadgledanja cjelokupne koordinacije, zadatak koji prvenstveno obavlja samostalno, iako joj povremeno pomažu suprug i najbolji prijatelj. S obzirom na promjenjivu prirodu svega, može se pouzdano ustvrditi da supruga Andrije Miloševića ispunjava svoje obveze s najvećom predanošću i odgovornošću, a istovremeno se učinkovito nosi sa svojom ulogom majke i održava aktivan društveni život.

U Aleksandrinom životu prisutnost prijatelja ima značajnu vrijednost. Kada je isplivala priča o dugogodišnjem zlostavljanju Mike Aleksić nad njenom prijateljicom Milenom Radulović, Aleksandra je bila jedna od prvih koja joj je pružila nepokolebljivu podršku.
Više puta se pojavljivala pred sudom kako bi iskazala svoju podršku te je aktivno inicirala i sudjelovala u dodatnim mjerama usmjerenim na rješavanje problema nasilja nad ženama. Na jučerašnje “Valentinovo”, umjesto romantične objave na svom Instagramu, odlučila je podsjetiti sve na to što ljubav nije, izjavom koja potiče na razmišljanje. U video koji su ona i njezin suprug kreirali zajedno sa svojim prijateljima kako bi se pozabavili problemom obiteljskog nasilja, vješto su uklopili dirljive članke i prekrasne stihove koji naglašavaju važnost pružanja podrške i pokazivanja ljubavi i dobrote prema ženama svaki dan, a ne samo u nekoliko određenih prilika kroz godinu.

Pitanje nasilja nad ženama, poznato i kao femicid, pitanje je od iznimne važnosti koje zahtijeva dosljednu pozornost i vlasti i pojedinaca na pozicijama moći koji imaju sposobnost donijeti promjene. Unatoč svom značaju, ova tema često dobiva nedovoljno priznanje. Kako bi se podigla svijest javnosti o sve većem problemu nasilja nad ženama i alarmantnom porastu femicida, od 25. studenog do 10. prosinca globalno je promovirana kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Simbolično je započela 25. studenoga, Međunarodnim danom. za suzbijanje nasilja nad ženama, kampanja će završiti sutra, na Međunarodni dan ljudskih prava. Nažalost, ovogodišnji događaj, posebice obilježavanje 6. prosinca, kojim se obilježava godišnjica masakra u Montrealu i koji je prepoznat kao Međunarodni dan borbe protiv femicida, pokvaren je s dva tragična incidenta u Skoplju i Prištini.

Događaj ova dva događaja potaknuo je masovnu javnu pobunu i demonstracije, što je dovelo do organiziranja online peticije u Sjevernoj Makedoniji koja je pozivala na pogubljenje osobe odgovorne za ovo gnusno ubojstvo. Nedavni događaji ova dva slučaja samo su najnoviji primjeri niza užasnih prijestupa koji su duboko uznemirili ovo područje u posljednje vrijeme. Svakodnevno se susrećemo sa mnoštvom nasilnih radnji koje se uglavnom dešavaju unutar granica Srbije.