• Postoji vjerovanje da suprotnosti imaju magnetsku privlačnost jedna prema drugoj, iako to vrijedi samo do određene točke. Ljubav, koliko god moćna bila, nije u stanju premostiti jaz između pojedinaca koji posjeduju potpuno suprotne perspektive i dispozicije. Ovo je načelo, prema astrolozima, primjenjivo na dvanaest specifičnih parova zodijaka navedenih u nastavku.

    Jarci, poznati po svojoj promišljenosti i odgovornosti, teško se slažu s osobama Ovnovima, koji su zabavni, impulzivni i ponekad neodgovorni. Društvo opuštenih pojedinaca koji se lako prepuštaju okolnostima nešto je što Ovan apsolutno mrzi. Nadalje, Ovan uspijeva u prisutnosti iskrenih, romantičnih i otvoreno komunikativnih osoba, što je potpuna suprotnost onome što Jarci obično budu.

    Vodenjak i Bik posjeduju suprotne kvalitete. Bikovi su poznati po svojoj nepokolebljivoj odlučnosti i oštroumnosti, dok Vodenjaci odišu energijom i entuzijazmom. Njihove osobine nisu dobro usklađene, jer se Bik često bori da se prilagodi Vodenjakovom neovisnom načinu razmišljanja i načinu razmišljanja. To je posebno vidljivo u raspravama o kućanskim obvezama i financijama. Druga značajna razlika koja često izaziva sukobe je Bikova praktičnost u kontrastu s Vodenjakovom sklonošću mašti i sanjarenju.

Blizanci poznati po svojoj neovisnoj prirodi, često se bore za povezivanje na dubokoj emocionalnoj razini poput Riba, koje su poznate po svom neizmjernom suosjećanju. Ovaj nesrazmjer u emocionalnom izražavanju često dovodi do prekida komunikacije između njih dvoje. Unatoč istinskoj želji Riba da pomognu, one ne mogu premostiti jaz. Rak i Ovan.
Suživot s vatrenim Ovnom može biti izazov za osjetljive i plašljive Rakove. Ovnova entuzijastična i zastrašujuća osobnost može nadvladati Raka koji traži mirno i opušteno okruženje. Divlja i uzbudljiva atmosfera koju Ovan želi daleko je od zone udobnosti Raka i lako ih može dovesti do njihovih granica.

Kada je riječ o Lavu i Biku, njihove suprotne osobine postaju očite. Lavovi su poznati po svojoj razigranoj naravi, dok Bikove karakterizira njihova praktičnost i tvrdoglavost. Vjerojatnije je da ćete se zajedno dobro zabaviti nego ući u ozbiljnu vezu. Bikovi mrze kršenje pravila i bezbrižan stav Lavova, dok djetinjasto ponašanje Lavova duboko uznemiruje Bikove.

Kada su u pitanju veze Djevice i Blizanca, Djevice kod svojih partnera cijene praktičnost i snagu. Oni traže nekoga tko dijeli te kvalitete s njima. S druge strane, Blizancima je neugodno kada se Djevice klone pokazivanja ljubavi u javnom okruženju. Blizanci napreduju u zabavi i uzbuđenju u vezama, što možda nije u skladu s potrebom Djevica za pažnjom i zajedničkim trudom.

U području ravnoteže, Vaga nastoji postići sklad u svim aspektima života, čemu se Rak oštro protivi. Iznenadno kolebanje Vaga kada se suoči s donošenjem odluke nailazi na intenzivan prijezir kod Raka. Dok su Rakovi poznati po svojoj osjetljivosti i sentimentalnoj prirodi, Vage imaju tendenciju previdjeti te kvalitete u svojoj potrazi za uravnoteženim životom.

Nepokolebljiva odlučnost i sigurnost koju posjeduju Škorpioni je karakteristika koju Lavovi smatraju nepodnošljivom. Lavovi imaju neutaživu žeđ za dominacijom u svim aspektima, kvalitetu koju Škorpioni vole izazivati, što naposljetku nagriza samopouzdanje i polet Lavova. Sukob između ova dva znaka proteže se i do najsitnijih stvari, jer se oni neprestano bore za prevlast.

Prelazimo na Strijelc i Dijevica

Strijelci, poznati po svojoj radosnoj naravi, preferiraju život bez bilo kakvog pritiska. Nasuprot tome, Djevice, okarakterizirane kao perfekcionisti, imaju tendenciju kritizirati sve. Strijelcima je zadovoljstvo upustiti se u avanture i otkriti nova iskustva, dok Djevice traže stabilnost i pridržavaju se rutine. Sama pomisao na zajedničko planiranje odmora bila bi mukotrpan zadatak za ova dva astrološka znaka.

Kada je riječ o Jarcu i Vagi, Jarčevi se često vide kao nefleksibilne osobe koje napreduju u organizaciji i strukturi. Ova sklonost krutom načinu života može biti u sukobu s fleksibilnošću koju Vage traže. Strogost Jarca kod Vaga može izazvati nelagodu, a ako Jarci nastave nametati svoje planove, to može dovesti do gušenja u vezi. Kao rezultat toga, Vage se mogu osjećati poput robota koji se pokušavaju uskladiti s organiziranim sustavom Jarca.

Vodenjaci, poznati po svojoj snažnoj želji za neovisnošću, uspijevaju u svijetu mašte u kojem pravila ne vrijede. Međutim, Škorpionima je izazov prigrliti svoju bezbrižnu prirodu, osjećajući kako se njezina težina postupno spušta na njih. Dodatno, Škorpioni se bore s emocionalnom odvojenošću koju Vodenjak često pokazuje u ljubavnim i međuljudske veze.

Ribe i Strijelac, dva različita horoskopska znaka s suprotnim perspektivama, nalaze se u složenoj emocionalnoj dinamici. Ribe, poznate po svojoj emocionalnoj dubini i duhovnoj prirodi, žive u carstvu vlastite kreacije, gdje buja mašta. S druge strane, Strijelci, iako cijene snagu snova, daju prednost praktičnim aspektima stvarnosti. Posljedično, oni se bore da shvate motive i težnje Riba, što dovodi do osjećaja znatiželje i neizvjesnosti. Nedostatak međusobnog razumijevanja postupno rađa nezadovoljstvo, stvarajući razdor između ova dva znaka.