Kako se 16. avgusta bliži 73. rođendan Nede Ukraden, ona nastavlja da pleni ljude svojom živom energijom, izuzetnim vokalnim sposobnostima i blistavim osmehom. Međutim, usred svog zauzetog rasporeda, pronašla je dragocjene trenutke da uživa u spokojnoj ljepoti okeana zajedno sa svojim voljenim unucima.

Neda Ukraden je uzorna osoba koja je dosledno prihvatala svoju unutrašnju sreću i efikasno prenela svoje iskrene misli. Ona prkosi društvenim normama i tradicionalnim predodžbama koje sugeriraju da žene postepeno smanjuju značaj i vitalnost kako vrijeme odmiče. Naprotiv, Neda služi kao živi dokaz da njegujući pozitivan način razmišljanja i dajući prioritet samonjegovanju, pojedinci mogu iskusiti ispunjenje i obogaćujuću egzistenciju bez obzira na svoje godine ili životnu fazu. Ona čvrsto drži uvjerenje da on služi kao konkretan dokaz da nečiju mladost i snagu ne određuju samo godine, već i mentalno raspoloženje.

Bavljenje raznim svakodnevnim poslovima uvelike utječe na njeno samopouzdanje i cjelokupno zdravlje. Neda osigurava svoju fizičku kondiciju i vitalnost stalnim učešćem u Tabata treninzima, plivanju i prepuštanju partiji tenisa. Kako naglašava, bavljenje fizičkim aktivnostima ima ogroman značaj u svakoj fazi života. Osim što je profesionalna pjevačica, Neda preuzima i ulogu domaćice. Bilo da je u Beogradu ili Lepetanima, svojim kućnim obavezama pristupa sa istom posvećenošću i iskrenošću kao i kada je na sceni.

Kuvanje i vođenje kućnih zadataka zaokupljaju je, a iz tih aktivnosti izvlači osjećaj ispunjenosti. Neda služi kao izuzetan uzor, koji pokazuje kako održavanje pozitivnog načina razmišljanja, ostanak fizički aktivan i aktivno sudjelovanje u svim aspektima života može dovesti do zadovoljstva i nagrađivanja starosti. Njena žudnja za životom i bezgranična energija za prihvaćanje svakog trenutka služi kao izvor inspiracije za one koji svoje godine nastoje proživjeti s radošću i vitalnošću.