Rezidencija Ivana Berendika može se okarakterisati samo kao lično utočište, raj koji oduzima dah i svojom ljepotom plijeni čula. U posljednje vrijeme postajem sve više frustriranim kada se ono što je trebalo da bude ugodno i ugodno veče provedeno sa bliskim prijateljima pretvori u pretjeranu i bezumnu opsesiju beskonačnim listanjem različitih društvenih mreža.

Da stvar bude još gora, naš životni prostor je prilično ograničen, ostavljajući nas bez luksuza slobodne sobe u koju bismo se mogli povući kada nam je potreban odmor od neprestane buke i ometanja. Međutim, namjerno smo se odlučili protiv uključivanja bilo kakvih nepotrebnih sadržaja, poput kućnog kina ili bilo kojeg drugog oblika zabave koji bi mogao poremetiti spokojnu i uravnoteženu atmosferu koju smo nastojali njegovati u svom domu. Osnovna svrha naših namjernih dizajnerskih izbora bila je uspostaviti prostor koji daje prioritet i potiče istinske društvene veze, smislene rasprave i plodnu suradnju, čak i ako se takve vrijednosti često zanemaruju ili potcjenjuju od strane društva u cjelini.

Ove osjećaje dijeli i Ivana, koja svim srcem vjeruje u važnost njegovanja njegujućeg okruženja koje olakšava i podržava smislene ljudske interakcije. U novije vrijeme, Feng shui se pojavio kao značajan element u domeni uređenja doma.Prihvaćaju ga ne samo pojedinci koji duboko cijene istočnjačku kulturu i ezoterične prakse, već i oni koji su dovoljno sretni da imaju višak slobodnog vremena ili finansijskih sredstava.

Međutim, u sferi Ivaninog interesovanja, ona tvrdi da je ovakav pristup pomalo pao u nemilost. Sa osećajem ponosa, Ivana hrabro tvrdi da njen lični ključ trijumfa leži u eliminaciji ne samo štetnih misli već i svih oblika negativnosti iz svog postojanja.