Već godinama ljude širom zemlje zaokuplja priča o pjevačici Mariji Nikitović koja, nakon što je s redateljem Vasilijem Nikitovićem rodila osmero djece, i dalje uveseljava mnoge. Marija Nikitović, poznata pjevačica poznata po svojim zadivljujućim tekstovima, godinama se uživljavala u ulogu majke osmero djece i održavala sretan brak s redateljem Vasilijem Nikitovićem.

  • Ova talentirana obitelj uveseljava cijelu srpsku naciju, a njihova užurbana i zanosna svakodnevica ne prestaje osvajati. Iako otvoreno izražavaju želju za proširenjem obitelji s još jednim djetetom, jasno daju do znanja da im namjere ne uključuju planiranje nasljednika. Vasilije je prije nekoliko godina izrazio želju za većom obitelji, istaknuvši da svoju djecu ne doživljavaju kao puke nasljednike, već kao plod njihove ljubavi.

Javila se i Marija, kojoj je čudno kada se liječnici raspituju o namjernosti začeća njihova djeteta. Dolazak nove trudnoće ispunjava me neopisivim osjećajem radosti. Ovaj par ima privilegiju biti ponosni roditelji šest sinova i dvije kćeri, od kojih svaki ima različite dobi od tri do gotovo 18 godina. Prema riječima redatelja koji stoji iza filma “Četiri ruže”, naš dan počinje i završava divnim kaosom djece koja skaču na naše krevete, a mi tonemo u san uz priče i knjige.

  • Međutim, održavamo strukturiranu rutinu sličnu školskom rasporedu, osim što umjesto akademskih predmeta ocrtava naše različite odgovornosti kako bismo osigurali jasnoću i izbjegli bilo kakvu zabunu. Smješteni u novobeogradskom stanu, zahvaljujući dobrim organizacijskim sposobnostima, bez ičije pomoći uspješno rješavaju obveze odgoja djeteta. – U kuhinji mi je velika pomoć starija kći koja mi pomaže u kuhanju i raznim poslovima. Dok ja radim u kuhinji, a mališani spavaju, jedno od starije djece preuzima odgovornost da sa pripremljenim popisom ide u kupovinu namirnica.

Za vrijeme ručka nastojim okupiti sve zajedno i osigurati red dok jedemo. Međutim, doručak ponekad može biti izazov jer svatko ima različite preferencije i želje. Jednom prilikom, Marija je objasnila: “Košarica za kupnju mora biti dovoljno mala da u nju stanu svi artikli koji su nam potrebni. Često kupujemo hranu u velikim obiteljskim pakiranjima jer su nam potrebne velike količine.

  • Mnogi prodavači su s nama upoznati i razumiju Naša potreba za većim količinama, zapravo, ono što nekim obiteljima može trajati mjesecima, konzumiramo u samo jednom obroku.” Marija je potom sa smiješkom dodala: “Uspijemo čak tri kilograma jagoda pojesti u jednom dahu. Pjevačica je istaknula kako je njezino iskustvo postalo vrijedna vrijednost, omogućujući joj da se učinkovitije nosi s izazovima odgoja osmero djece u usporedbi s onim kad je prvi put postala roditelj sa samo jednim djetetom.

– Asistencija nije nešto za što imam priliku. Međutim, unutar naše zajednice imamo kulturu uzajamne podrške. Stariji pojedinci pružaju pomoć mlađima, pomažući im u prijevozu do i iz škole, prateći ih na treninge, pa čak i sudjelujući u zajedničkim domaćim zadaćama gdje mogu učiti jedni od drugih. Kad sam imala 24 godine i imala samo jedno dijete, bilo mi je veći izazov jer mi je nedostajala zrelost koju sada posjedujem. Unatoč tome što imam osmero djece, lakše se snalazim u roditeljstvu u ovoj fazi.

  • Vasilije ističe da im je prvenstveno u fokusu usaditi djeci vrijednost poštenja, naučiti ih da se suzdrže od neistina. Nikitovići imaju čvrstu reputaciju poštenja, osobine koja ih izdvaja od ostalih. Kad biste ih sve okupili i raspitali se o manama Nikitovićevih, odgovorili bi složno, odjekujući kao jato poslušnih pačića – Nikitovići se ne bave prevarom. Ova predanost istinoljubivosti služi kao temelj njihovog cjelokupnog postojanja. Vrijedno je napomenuti da se zmija lukavo uvukla u živote Eve i Adama kroz vrata laži.

Laž, naizgled beznačajna, posjeduje moć razotkriti i pojačati sve druge komplikacije koje se javljaju u životu. Dok se trude maksimizirati svoje slobodno vrijeme, njihova krajnja preferencija je okupiti se u dnevnoj sobi i uživati ​​u gledanju filma kao kolektivna jedinica. Kad je riječ o odabiru filmova, odlučujem se za one umjetničkog karaktera, vodeći računa o preferencijama onih koji su u tom trenutku budni. Zanimljivo, čini se da postoji jednoglasna naklonost prema “Radovanu Trećem” i uvažavanje glazbe Ramba Amadeusa.

  • Moram priznati, ima prilika kada se susrećem s glazbom koja je meni osobno nepodnošljiva, ali to je jednostavno dio života. Naš cilj trebao bi biti omogućiti im odrastanje u okruženju koje njeguje bezbrižan duh. Takve osjećaje Vasilije je iznio u intervjuu za “Mondo”. Također nastoji u što većoj mjeri njegovati njihov interes za čitanje. – Knjige su veći izazov. Prije predstavljanja malo duljeg ulomka, svojoj publici otkrivam ime autora. Nakon toga, potičem ih da istraže autorovu biografiju kako bi otkrili fascinantan život koji su vodili.

Namjera mi je njegovati interes za čitanje knjiga, jer sam iskreno uvjeren da je čin čitanja kod nas postao rijetkost. Nikitovići izražavaju najveću zabrinutost zbog mogućnosti da njihovi potomci napuste rodni kraj, jer se oštro protive takvoj ideji. “Bojim se da će otići s ovog mjesta,” jadaju se, “i bio bih duboko razočaran da se to dogodi. Ovo mjesto s pravom pripada nama. Mi smo usko povezana zajednica, upoznati s vrijednostima drugih .Unatoč tome što smo užurbana metropola, vjerujem da se njihovo ponašanje promijenilo kada oni znaju da će ostati ovdje.

  •  Redatelj Vasilije Nikitović poznat je po režiji uvjerljivo najslikovitije reklame u povijesti ovih prostora – nezaboravni slogan “Uđeš, izađeš i to je to” prožeo je kolektivnu svijest. Međutim, u određenom trenutku Nikitović odlučuje promijeniti brzinu i zaroniti u svijet filma. Nakon ogromnog trijumfa “Četiri ruže”, Nikitović kreće u svoj najnoviji kinematografski pothvat, “Kruna.

Marija je, pak, od 2002. do 2006. godine bila članica ženskog hip hop dua Bičarke na travi. Uz partnericu Unu Sević izvodile su pjesme koje se dotiču tema poput intimnih odnosa, alkohola, opijate, čime su stekle reputaciju “skandaloznih djevojaka”. Njihovi provokativni tekstovi brzo su stekli popularnost, osobito među mlađom publikom, što je dovelo do njihove sve veće slave.

  • Ne samo da su nastupali kao duo, već su surađivali i s drugim grupama poput Bed Kopi i Prti Bee Gee. Uspjeh im je omogućio čak i nastup na renomiranom festivalu Exit. Godine 2003. gostuju u TV emisiji Kulturni nokaut, gdje neke javne osobe nisu uspjele shvatiti bit njihovih tekstova i glazbe, što je rezultiralo djelomičnim kritikama. Dvojac se raspao 2006., označivši početak njihove individualne karijere. Prema Uninim riječima, njihova je razdvojenost bila težak i težak period za oboje. Za to vrijeme Una je istaknula kako su i Marija i ona uspjele pobjeći, Marija je utjehu pronašla u majčinstvu, dok se Una od svega toga odlučila distancirati.