Bikovići su se u prošlosti prezivali drugačije. Iako je glumac Miloš Biković poznat po škrtosti o svom privatnom životu, iznenadio je sve prisutne tijekom gostovanja u emisiji “1 na 1” na Kanalu 5 u Sjevernoj Makedoniji iznijevši neočekivane detalje o svojoj obitelji. Suprotno uvriježenom mišljenju, korijeni Miloša Bikovića ne vuku iz Srbije, kako je jednom otkrio.

  • Iznenađujuće, cijenjeni srpski glumac otkrio je da se njegovo obiteljsko prezime kroz povijest mijenjalo, što nas je dovelo do spoznaje da Miloš Biković ne potječe iz Srbije. Glumac je ispričao da je izvorno prezime njegovog djeda Bikovski i da su porijeklom iz grada Berova. Medijska eksponiranost obitelji Miloša Bikovića nikada im nije bila namjera, no glumac je prije nekoliko godina ruskim medijima iznio neke dosad nepoznate informacije o svojim najbližima.

Ispričao je da je njegov brat u dobi od 22 godine odlučio ući u samostan u kojem je studirao zajedno s potomcima ruskih emigranata koji su se nakon Oktobarske revolucije nastanili u Srbiji. Miloš je istaknuo važnost prepoznavanja monaškog zalaganja svoga brata, a istovremeno održavati njihovu bratsku i sestrinsku vezu. Unatoč tome što ponekad osjeća potrebu da ospori bratova uvjerenja, Miloš uvijek odgovara rečenicom: “Razmislit ću o tvojim riječima.”

  • Ova anegdota koju je Miloš podijelio s ruskim izdanjem magazina “Esquire” rasvjetljava bratovu odluku da svoj život posveti Bogu. Vrijedi napomenuti da je obitelj Biković nekada bila imućna. U razgovoru sa mnom izrazio je duboki osjećaj vitalnosti koji nikada prije nije iskusio, pripisujući to isključivo svojoj povezanosti s Bogom. Kako je moja slava rasla iznad mojih najluđih očekivanja, sjećam se kako je moj brat primijetio: “Ne radi se više samo o tebi. Postao si simbol.

” Iznenađujuće, počeo mi se diviti, unatoč nekonvencionalnoj prirodi takvog divljenja koje dolazi od strane redovnika. Dobro je svjestan mojih trenutaka ranjivosti i sumnje u sebe, što otvoreno priznajem. S druge strane, njihova majka je imala drugačiji pogled na Miloševu glumačku karijeru. Njezina briga za moj uspjeh je minimalna. Iako je vjerovala u moj glumački potencijal, nije me previše ohrabrivala. Međutim, kad je moja karijera počela cvjetati, stala je uz mene. Naime, kad sam primio prvu veću uplatu, njome sam kupio stan u Beogradu za nju. Prije toga sam joj iz Rusije donio krznenu kapu koju je jako cijenila.

  • Ipak, materijalni darovi za nju nemaju veliki značaj. Odrastajući na Karaburmi, često smo se selili zbog nedostatka stalnog prebivališta. Unatoč prethodnom bogatstvu moje obitelji, sve smo izgubili nakon Drugog svjetskog rata zbog nacionalizacije. Moj otac, koji je bio direktor jedne ugledne austrijske tvrtke, imao je znatne prihode. Međutim, nikad nisam iskusio lagodan život. Ova otkrića glumac je podijelio u intervjuu za spomenuti časopis.

Miloš Biković, ime koje je postalo sinonim za uspjeh i talent u srpskoj i ruskoj filmskoj industriji, osvojio je publiku i kritiku nizom zapaženih uloga. Opsežan opus Miloša Bikovića doista je izvanredan, a obuhvaća kako uspješne domaće filmove koji su odjeknuli kod publike u regiji, tako i međunarodne projekte koji su ga vinuli u svjetsku prepoznatljivost. Ne samo da njegova filmografija prikazuje njegov izniman talent kao glumca, već također pokazuje njegovu izvanrednu sposobnost da oživi složene emocije i ljudskost svojih likova. U ovom uvodu zaronit ćemo u zadivljujući svijet Miloša Bikovića, zadubivši se u njegovo osobno i profesionalno putovanje koje se odvija na filmskom platnu i izvan njega.