Poznati astrolog Pavel Globa u najnovijim je majksim prognozama istaknuo nadolazeća iskušenja i burne transformacije koje su pred dva različita horoskopska znaka, a to su Jarci i Bikovi. Global je istaknuo značaj svojih prognoza u oblikovanju budućnosti ova dva horoskopska znaka, naglašavajući nužnost njihove spremnosti da se suoče s nadolazećim promjenama.

  • Prema Globinoj prognozi, Jarce tijekom cijelog svibnja očekuje burno putovanje u ljubavnom životu. Preporučljivo je da se pripreme za fazu nepredvidivosti i zbunjenosti, jer bi to potencijalno moglo predstavljati izazove u njihovim osobnim vezama. Kako bi prevladali ove prepreke, astrolog predlaže Jarcima da zadrže staloženo raspoloženje i daju prednost transparentnom dijalogu sa svojim partnerom.

Slijedeći ovaj savjet, oni mogu vješto riješiti i ispraviti sve moguće nesuglasice koje bi mogle isplivati ​​na površinu. Financijske prepreke uobičajena su pojava za bikove, zahtijevajući od njih snalaženje i svladavanje raznih izazova. Prema Globi, Bikovi bi trebali biti spremni na financijske prepreke u mjesecu svibnju. To može uključivati ​​neočekivane troškove ili osjećaj nestabilnosti unutar poslovnog okruženja.

  • One osobe koje potpadaju pod astrološki znak Bika astrolog mudro savjetuje da budu oprezni kada se radi o njihovim financijskim stvarima, potičući ih da budno paze na svoje izdatke kako bi izbjegli bilo kakve nepredviđene šokove. Vrijedno je istaknuti značajan utjecaj nebeskih tijela na osobe rođene u znakovima Jarca i Bika. Kao što je primijetio Pavel Globa, raspored nebeskih tijela u svibnju ima veliki utjecaj na Jarca i Bika, pri čemu planeti imaju značajan utjecaj.

Ove astrološke formacije ukazuju na skori dolazak izazovnih situacija, koje zahtijevaju oprez i staloženost za pojedince rođene pod ovim posebnim znakovima zodijaka. Koncept horoskopa vrti se oko ideje da raspored nebeskih tijela tijekom nečijeg rođenja može utjecati na njihov karakter, životna iskustva i sudbinu. Razna društva i običaji razvili su vlastite varijacije horoskopa, ali najpriznatiji i najkorišteniji je sustav zodijaka.

  • Ovaj sustav sastoji se od dvanaest različitih znakova, od kojih je svaki povezan s određenim vremenskim okvirom u godini. Ispod je sažetak bitnih komponenti koje se nalaze u horoskopu. Zodijak se sastoji od 12 različitih znakova, od kojih svaki odgovara približno jednom mjesecu u godini. Ovi znakovi uključuju Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe.

Horoskop razmatra raspored planeta u trenutku rođenja. Sedam “klasičnih” planeta, a to su Sunce, Mjesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter i Saturn, svi su uzeti u obzir. Osim toga, moderni astrolozi često uključuju Uran, Neptun i Pluton, dok povremeno uzimaju u obzir i druge nebeske entitete poput asteroida. Tumačenje horoskopa uključuje razmatranje aspekata, koji su veze između planeta.

  • Ove veze mogu biti ili harmonične, poput trigona ili sekstila, ili izazovne, poput kvadrata ili opozicije. Horoskop je podijeljen u 12 kuća, a svaka kuća simbolizira određeni aspekt života poput braka, karijere ili putovanja. Ispitivanjem položaja planeta unutar ovih kuća, može se steći daljnji uvid u različite aspekte života. Ascendent, također poznat kao rastući znak, određen je znakom koji se pojavljuje na istočnom horizontu tijekom nečijeg rođenja.

Ovaj znak igra značajnu ulogu u oblikovanju načina na koji se pojedinci projiciraju u svijet. Dok se horoskopi često koriste radi samorefleksije i općih savjeta, njihova je vjerodostojnost predmet rasprave među znanstvenicima i skepticima. Ključno je zapamtiti da horoskop ne diktira konačnu sudbinu pojedinca, već služi kao jedan od nekoliko čimbenika koji mogu utjecati na životna iskustva i osobnost.