Miodrag Radonjić, šarmantni glumac koji osvaja srca publike svojom lakoćom na ekranu, postao je poznat po svom liku Baće iz kultnog filma “Južni vetar”, što ga je učinilo omiljenim među gledaocima. Angažmani za njega stižu sa svih strana, ali ovaj zgodni dasa odlučno čuva svoju privatnost od radoznalih očiju javnosti, te retko govori o najmilijima koji su mu najveća podrška. Malo ko zna da je njegova majka Branka Lolić, priznata harmonikašica čije ime krase mnoge muzičke uspjehe.

  • Branka Lolić, kao virtuoz na harmonici i vokalni solista, ima istaknuto mjesto u domaćoj muzičkoj sceni. Bila je članica hora “Kraljica Natalija” i muzički urednik na Televiziji Beograd. Njena karijera blisko je povezana s Breninom, s kojom je dijelila istog menadžera tokom osamdesetih godina prošlog veka.

“Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama”, ispričao je Radonjić jednom prilikom.

Branka je 1984. godine snimila album pod nazivom “Zaljubljena harmonika”, koji sadrži tradicionalna kola i kompozicije Miodraga Todorovića Krnjevca i Novice Negovanovića. Takođe, 1988. godine snimila je album sa narodnim pesmama uz orkestar Ljubiše Pavkovića. Miodrag se sa sjetom prisjeća porodičnih okupljanja na kojima bi njegova mama svirala, dok bi on i brat pjevali.

“Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od “Stani, stani, Ibar vodo”, pa sve do “Hej, momci mladi” grupe Legende, uz koju smo i đuskali”, ističe glumac.

Ljubav prema umjetnosti Miodrag je naslijedio od Branke. Odlučio se za glumački poziv i niže značajne uloge. Prva serija u kojoj je Miodrag igrao bila je „Miris kiše na Balkanu“, a potom je ostvario uspjehe u ostvarenjima kao što su: „Nepobedivo srce“, „Pevaj brate“, „Vojna akademija“. Međutim, njegova popularnost je eksplodirala nakon uloge Baće u “Južnom vetru”.

  • On uživa u ljubavi sa psihološkinjom Milicom Mikić, koja ga je očarala na prvi pogled. Dugo je svoju lepšu polovinu čuvao od očiju javnosti, ali jednom je istakao da ga kod nje očarava što nikada ne odustaje.

“Njenu neposrednost, sigurnost i otvorenost ka životu. Ona nikada ne ustukne pred nekim problemom ili preprekom. Veoma je stabilna i sigurna u sebe. Naši stavovi se podudaraju u mnogim situacijama i to je ono što nas čvrsto veže.Kruna njihove ljubavi je sin Sava koji se rodio u decembru 2020.godine. “Sava je pun energije, zato stalno jurimo za njim. Trudimo se da što više vremena provodi napolju, u parkićima za decu. Najviše ga interesuje tobogan.” U martu je u njihov dom stigao još jedan naslednik.

BONUS TEKST

Miodrag Radonjić je talentirani glumac čija karizma osvaja publiku širom regiona. Rođen je [datum rođenja] u [mjesto rođenja], gdje je odrastao i otkrio svoju ljubav prema glumi. Već u ranim godinama pokazivao je interesovanje za scenu i umjetnost, što ga je kasnije odvelo na put ka glumačkoj karijeri.

Nakon završene srednje škole, Miodrag se upisao na Akademiju umetnosti, gdje je sticao znanje i vještine potrebne za uspjeh u svijetu glume. Njegov talenat brzo je primijećen, a već tokom studija imao je priliku da se pojavi u nekoliko pozorišnih predstava, gdje je pokazao svoj izuzetan glumački potencijal.

Nakon diplomiranja, Miodrag je započeo svoju profesionalnu glumačku karijeru. Brzo se istakao svojim talentom i predanošću poslu, te je dobio priliku da igra u brojnim televizijskim serijama i filmovima. Njegova uloga u popularnoj seriji “Miris kiše na Balkanu” donijela mu je priznanje publike i kritike, otvarajući vrata mnogim drugim angažmanima.

Međutim, prava prekretnica u njegovoj karijeri došla je ulogom u filmu “Južni vetar”, gdje je tumačio lik Baće. Ta uloga donijela mu je veliku popularnost i afirmisala ga kao jednog od najtalentiranijih glumaca mlađe generacije. Miodrag je svojim karizmatičnim nastupom osvojio srca publike, a lik Baće postao je jedan od najomiljenijih među gledaocima.

Pored filmskih i televizijskih uloga, Miodrag je takođe aktivan i na pozorišnoj sceni, gdje redovno nastupa u različitim predstavama. Njegov širok spektar glumačkih sposobnosti omogućava mu da se uspješno bavi različitim žanrovima i likovima, što ga čini veoma traženim među redateljima i producentima.

Uz to što je talentirani glumac, Miodrag je takođe poznat po svojoj skromnosti i posvećenosti poslu. Iza kamere, on je predan umjetnik koji se trudi da svaku ulogu tumači sa strašću i predanošću. Njegova profesionalnost i talent osigurali su mu mjesto među najcjenjenijim glumcima današnjice, a njegovim daljim radom s nestrpljenjem se očekuju novi veliki uspjesi na polju glume.