Povodom 50. rođendana, Bijelo Dugme organiziralo je turneju pod nazivom “Živjeti stotu”, koja uključuje i iščekivani koncert u Domu mladih u Sarajevu 11. svibnja. Glazbenik Milić Vukašinović oglasio se na svom Facebook profilu i javno kritizirao Gorana Bregovića što ga nije pozvao na 50. obljetnicu Bijelog dugmeta i turneju pod nazivom “Doživjeti stotu”.

  • Nazvavši ga “mišem iz Mekinje”, osim što je podijelio objavu, stavio je i fotografiju snimljenu uz more na kojoj se nalazi uz suprugu Suzanu, a dobio je ogromnu podršku brojnih prijatelja i obožavatelja. Na pješčanoj obali pred očima mi se pruža neobičan prizor: miš iz Mekinje, zvani Bregović, uspješno je okupio članove Bijelog dugmeta na obilježavanju njihove pedesete godišnjice.

No, mene nema na ovom skupu, jer odbijam bilo kakvu suradnju s mišem iz Mekinje. Kako mudro reče Milić Vukašinović, oni koji se druže s mekinjama neminovno će postati žrtva svinja. Povodom 50. obljetnice postojanja, Bijelo dugme najavilo je turneju pod nazivom “Doživjeti stotu”, koja će uključivati ​​vrlo iščekivani koncert u Domu mladih u Sarajevu 11. svibnja. Na ovom posebnom događaju nastupit će Goran Bregović, Alen Islamović, Tifa Mladen Vojičić, uz bubnjara Điđija Jankelića i basistu Zorana Redžića.

  • Rođen 9. ožujka 1950. u Beogradu, Srbija, Milić Vukašinović poznati je glazbenik. Tijekom odrastanja dobio je brata i sestru, a njegovu šarmantnu osobnost pripisivali su činjenici da je rođen s kolitisom. Zbog očevog zanimanja kao istaknutog udbaša, obitelj im se često selila. Na kraju su se nastanili u Peći, gdje je njegov otac bio sudac. S 12 godina ponovno se sele, ovoga puta u Sarajevo, gdje Milić kreće na svoj glazbeni put.

Godine 1963. započeo je glazbeni put Milića Vukašinovića kada je osnovao svoj prvi bend Plavi dijamanti. Dvije godine kasnije, 1965., svoje profesionalno bubnjarsko umijeće pokazao je kao član benda “Čičci”. S prirodnim talentom za glazbu, Milic je sam naučio svirati gitaru i izvrsno se snalazio u oba instrumenta. Godine 1970. odlazi u Italiju, udružujući snage s Goranom Bregovićem i Zoranom Redžićem u trio “Mića, Goran i Zoran”.

  • Surađujući s rock grupom Indexi, Milić je 1974. snimio nekoliko pjesama, a četiri godine kasnije, 1976., preuzeo je ulogu bubnjara Bijelog Dugmeta, zamijenivši Ipeta Ivendića. To je označilo njegov ulazak u jedan od najpopularnijih bendova u bivšoj SFR Jugoslaviji. Zajedno su objavili album “Eto! Baš hoću!” s hitovima kao što su “Izgledala je malo čudno u žutom kaputu bez kravata”, “Loše vino” i “Evo! Stvarno želim!” Sve pjesme na albumu skladao je i napisao Goran Bregović, osim pjesme “Loše vino” za koju je tekst napisao Arsen Dedić.