Mnogi su ostali začuđeni nedavnom objavom Jelene Karleuše na Instagramu. Zbog toga joj je naknadno deaktiviran Instagram nalog, a otkazan je i zakazani koncert u Crnoj Gori 9. svibnja. Srpska pjevačica Jelena Karleuša (45) u petak je na svom Instagram profilu objavila iznenađujuću vijest koja je mnoge ostavila u nevjerici.

  • Zbog toga joj je profil na Instagramu naknadno deaktiviran, a zakazani koncert u Crnoj Gori 9. svibnja morao je biti otkazan. Vječni animozitet vlada susjednih zemalja i medija prema Srbiji zaista je zapanjujući. Unatoč tome, Srbija nastavlja pružati brojne povlastice i prednosti građanima tih zemalja koji odluče živjeti, raditi i napredovati unutar njezinih granica. Karleuša je svoju objavu na Instagramu započela izražavanjem frustracije što Crna Gora konstantno glasa protiv Srbije.

Ukazala je i na ironiju da polovica stanovništva Crne Gore živi u Srbiji, a ne uviđa nikakvu moralnu ili političku dilemu. Karleuša je naglasila da ovaj čin glasanja nije samo protiv političkog subjekta, već protiv vlastitog naroda i nacije koja podržava svoje sugrađane. U svom pisanju je istaknula da zbog povijesnih okolnosti postoje složene međusobne veze između crnogorske, hrvatske, bošnjačke i albanske zajednice, pri čemu svaka grupa ima svoja jedinstvena iskustva i perspektive oblikovane djelovanjem njihovih predaka tijekom Prvog svjetskog rata. i dalje.

  • Izrazivši nepokolebljiv stav protiv agresije i zločina, bez obzira na njihovu motivaciju, oštro je osudila. Njezina predanost pravdi proširila se na izjašnjavanje protiv svih nepravdi nanesenih vlastitoj zemlji. O tome govori priopćenje hotela u Crnoj Gori, u kojem je trebao biti održan njezin nastup. Izričito su istakli da su, iako ne žele da se miješaju u političke poslove, prinuđeni uskratiti gostoprimstvo pojedincima koji svojim izjavama žele da omalovaže narod Crne Gore i ukaljaju njegovu kulturnu baštinu. Koncert Jelene Karleuše, koji je u našem hotelu trebao biti održan 9. svibnja, otkazan je.

Otkaz je izravna posljedica nedavnih istupa Jelene Karleuše, koji su sadržavali omalovažavanje nacije i naroda Crne Gore, kao i neprimjerene sudove i ocjene o crnogorskoj povijesti. Ovu informaciju podijelili su s javnošću putem objave na Instagramu. Karleuša je na svom Instagram nalogu dala do znanja da je odlučila da otkaže zakazani nastup. Nažalost, prisiljen sam otkazati svoje zakazano gostovanje u Podgorici zbog značajnog političkog uplitanja u moj nastup.

  • Iskreno se nadam da srdačan i bratski narod Crne Gore neće dopustiti da se utjecaj raznih političkih frakcija usmjeri na pjevače iz Srbije. Obeshrabrujuće je svjedočiti trenutnom valu napada na moju zemlju, što je vidljivo iz nedavnih događaja. Ovi su osjećaji podijeljeni putem Instagrama prije nego što je njezin profil deaktiviran. Osim toga, Karleušin tim komentirao je razne teme. “Trenutno rješavamo privremeni problem uzrokovan brojnim prijavama s raznih IP adresa. Budite uvjereni, rješavamo situaciju i sve će se vratiti u normalu”, umiruju na Twitteru u vezi s privremenim gašenjem njezinog Instagram računa.