Značajan je dio pojedinaca koji spadaju u kategoriju ljudi koji imaju averziju prema susretu sa živim zmijama, bez obzira na uvjeravanja stručnjaka u pogledu njihove bezopasnosti. Evidentno je da je proteklog ljeta došlo do značajnog širenja zmija u našim krajevima, što se može pripisati kombinaciji faktora, što priznaju i sami stručnjaci. Prije svega, preovlađujući uzrok bio je produženi period suše, zajedno sa nemilosrdno rastućim temperaturama.

U ovoj modernoj eri, očigledno je da se naš pisani sadržaj više ne vrti oko tipičnih zmija, zmija i zmija koje se obično nalaze u našem lokalnom regionu. Umjesto toga, naš fokus se pomjerio na raspravu o pitonima, vrsti koja nije autohtona na našem području, ali je obilno prisutna u zemljama poput Amerike i Azije, gdje se često susreću. Ova izuzetna stvorenja poseduju sklonost prema vlažnom i močvarnom terenu, zbog čega uspevaju u takvim sredinama.

Zadivljujuće je shvatiti samu veličinu koju mogu postići, dostižući veličine sposobne da bez napora proždiru plijen velik poput gazele ili čak krokodila. U poljima pirinča, značajan broj Azijaca je izgubio živote, nalazeći utjehu u vlažnoj klimi koja je savršeno odgovarala njihovim potrebama. Zadivljujuća slika prikazuje pitona koji se pokazao pravim izazovom za lovce u poznatom nacionalnom parku Everglades koji se nalazi na Floridi, jer je za hvatanje bilo potrebno iscrpljujućih 40 minuta.

va masivna zmija nagnula je vagu sa zapanjujućom težinom od preko 100 kilograma i izmjerila je zapanjujuću dužinu od skoro 5,5 metara. Odvažan podvig hvatanja ovog strašnog stvorenja ostvaren je u decembru mjesecu, što je označilo značajan događaj u prethodnoj godini. Nakon toga, lovci su odlučili da svoj trijumf sačuvaju tako što su pitona spremili u zamrzivač, gdje je ostao netaknut do sljedećeg aprila.