Kao što ste možda već zaključili, imamo fascinantnu priču koju možemo podijeliti s vama, onu koja se vrti oko života u Njemačkoj. Često ga mnogi pojedinci smatraju idiličnom destinacijom koji bez ikakvog oklijevanja kreću na put prema svjetlijoj budućnosti. U potrazi za boljim životom, voljno napuštaju svoje domove, odlazeći u strane zemlje kako bi osigurali egzistenciju i prosperitetnu budućnost za sebe i svoje najmilije.

Ova odluka je vođena spoznajom da su sveukupne okolnosti u regionu Balkana daleko od poželjnih. Lično smo bili svedoci egzodusa brojnih mladih ljudi iz Srbije i susednih zemalja, trend koji i dalje traje. U većini slučajeva, Njemačka se pojavljuje kao poželjna opcija, iako su okolnosti pretrpjele značajne transformacije kako unutar zemlje tako i globalno zbog sukoba u Ukrajini. Kao što je već spomenuto, predstavljamo vam zaista zadivljujuću priču koja se vrti oko izuzetnog pojedinca po imenu Damir.

Ova osoba je napravila video koji izaziva razmišljanje koji ulazi u sferu finansija i života u Njemačkoj. Kako je sam Damir izrazio u videu, on trenutno živi u neposrednoj blizini Francuske, tačnije u očaravajućem gradu Baden Badenu. Imao je jednostavan cilj izračunati svoje mjesečne troškove i iskoristiti te informacije da savjetuje druge o tome koliko novca treba da odvoje za stanarinu, hranu i druge mjesečne izdatke, za koje svi znamo da mogu biti prilično značajni.

Damir Lenar je na početku istakao važnost posjedovanja stana za sve koji se planiraju useliti, ističući da je minimalna cijena stanarine za takvo mjesto 700 eura. Hoćete li smatrati da će vam njegov video biti privlačan ili ne, u potpunosti ovisi o vama, ali vrijedi napomenuti da on već pet godina živi u Njemačkoj i može govoriti iz ličnog iskustva o ovim stvarima, iako se priznaje da se svačija situacija može razlikovati.