Legendarni izvođač Toma Zdravković ostavio je za sobom dvoje potomaka – svoju ćerku Žaklinu i sina Aleksandra. Toma je stupio u četiri braka, a Žaklina potiče iz njegove veze s Olgicom. Venčali su se 1963. godine, ali njihova zajednica nije dugo potrajala. Iz tog braka rođena je Žaklina, Tomina prvorođena, koja danas živi u Holandiji i majka je dva dečaka. Ona predstavlja živu vezu Srbije s njenim slavnim ocem.

“Proživela sam jedan kratak period života sa njim, i kada je preminuo, osećala sam duboku tugu. Živiš s činjenicom da je on deo tebe, prisutan u meni, mom bratu, njegovim pesmama i drugim ljudima kojima je podario divna osećanja”, delila je svojevremeno Žaklina. Iz drugog braka s Gordanom, Toma je dobio sina Aleksandra, koji danas živi u Torontu, mestu gde su se njegovi roditelji upoznali. Gordan i Aca bili su uz pevača sve do njegovog poslednjeg dana.

“Kada saznaju čije sam dete, prvo me pitaju kako sam odrastao pored njega. Nekada sam se predstavljao kao Aleksandar Saša, pokušavajući izbeći teret prezimena Zdravković. Bio sam suviše mlad kada je on preminuo, tek kasnije sam shvatio koliko je značajan za muziku, ljude i kakav je trag ostavio. Tek sa 16-17 godina, kada sam počeo da se zaljubljujem, počeo sam razumeti njegove pesme. Umesto da idem u park, često sam s njim išao u kazino. Video sam mnogo stvari veoma rano. Nisam ni shvatao šta se dešava oko mene”, izjavio je Aleksandar u jednom trenutku.