Toma Zdravković, legendarni pevač, ostavio je za sobom dvoje dece – ćerku Žaklinu i sina Aleksandra, čime je obogatio svoj životni put.OVO SU DECA TOME ZDRAVKOVIĆA! Za sina kažu da je preslikani otac, a ćerka je prava dama (VIDEO)

Pevač je prošao kroz četiri braka, a ćerku Žaklinu dobio je iz veze sa Olgicom, s kojom se venčao 1963. godine. Iako njihov brak nije imao dug vek trajanja, iz njega je proizašla Žaklina, prvo Tomino dete. Danas, ona živi u Holandiji, gde je majka dvoje dečaka, čuvajući u sećanjima dragocenu vezu sa slavnim ocem.

Kratak period mog života provela sam sa njim, i kada je preminuo, osećala sam duboku tugu. Živim s činjenicom da je on deo mene, prisutan u mom bratu, u pesmama i u drugim ljudima kojima je pružio divna osećanja – podelila je Žaklina svoja sećanja

Iz drugog braka, sa Gordanom Zdravković, Toma je dobio sina Aleksandra, koji danas živi u Torontu, mestu gde su njegovi roditelji pronašli ljubav. Gordana i Aca bili su uz pevača do njegovog poslednjeg dana.

Kada saznaju čiji sam sin, prvo me pitaju kako je bilo odrastati uz njega. U mladosti sam se predstavljao kao Aleksandar Saša, pokušavajući izbeći težinu prezimena Zdravković. Bio sam previše mlad kada je preminuo, tek kasnije sam shvatio koliki značaj ima za muziku i druge ljude, te šta je ostavio za sobom. Sa svojih 16-17 godina, zaljubljujući se, počeo sam da razumem njegove pesme. Umesto parka, provodio sam vreme s njim u kazinu, svedočeći mnogim stvarima veoma mlad. Nisam ni bio svestan šta se dešava oko mene – izjavio je Aleksandar u jednom trenutku, deleći svoje iskustvo sa ocem i nasleđenim bremenom slavnog prezimena.