Doktora Vanju Miloševića, partnera poznate folk pjevačice Snežane Đuriđić, obožavatelji iznimno cijene zbog dosljedno ugodnog držanja, poštovanja i toplog osmijeha u javnosti. Iako mnogi mogu potvrditi da je zadovoljan voljenom umjetnicom, ima i onih koji tvrde da se iza očiju dr. Vanje Milošević krije duboka tuga. Međutim, ovo otkriće ostalo je poznato samo nekolicini odabranih, a nakon razornog incidenta koji je duboko utjecao na njegovu obitelj, ginekolog je doživio značajnu osobnu transformaciju.


 

Unatoč nepokolebljivoj podršci koju je dobivao od svojih najmilijih, posebice svoje djevojke koja je bila duboko povezana, godinama se borio s idejom da su se stvari mogle odvijati drugačije. Slomljeno srce koje je doživio 1999. godine nastavlja ga proganjati do danas.

  • Tragično, 5. juna, usred NATO agresije, tragično je izgubio život Vladan Milošević, hrabri tridesettrogodišnji transfuziolog, neustrašivo pokušavajući da spasi vojnika na Košarama. Eksplozija naprave pogodila je njegovo vozilo hitne pomoći, odmah odnijevši živote svih koji su bili unutra. Trenutak kada je primio poražavajuću vijest o Vladanovoj smrti ostao mu je živo urezan u sjećanju, a emocije ga i dalje obuzimaju.

U nedavnom intervjuu s medijima odlučio je podijeliti svoje osobno iskustvo ne zbog pažnje, već kako bi skrenuo pozornost na ogromnu žrtvu koju je Vladan podnio za svoju zemlju. Bio je to dan ispunjen tragedijom jer sam izgubio svog dragog brata, obećavajućeg mladića pred kojim je bila svijetla budućnost. Unatoč tome što je nedavno osnovao vlastitu obitelj, iza sebe je ostavio dvije male kćeri, stare tri i jednu godinu. Njegova nepokolebljiva predanost voljenima nikada nije posustala, što ga je navelo da podnese najveću žrtvu za boljitak svoje nacije. Vanja je slikovito prepričao događaje, detaljno objasnivši što se dogodilo.

Tragično, njegov hrabri pokušaj spašavanja ranjenog vojnika nije doveo samo do njegove vlastite smrti, već je uzrokovao i preranu smrt trudne liječnice koja se slučajno našla u medicinskoj ustanovi. Nemilosrdni napad na vozilo hitne pomoći, namjerno gađano minobacačkom vatrom, rezultirao je trenutačnim gubitkom života za sve koji su sudjelovali. U znak poštovanja prema mom bratu, koji je podnio najveću žrtvu, nepokolebljiv sam u svojoj predanosti poboljšanju dobrobiti pojedinaca na ovoj planeti. Iako mu je ponuđena prilika da prati svoju tazbinu u London, Vlada je odlučio ostati uz svoje najmilije i izraziti im svoju zahvalnost.

U posljednjim danima rata dogodio se razoran događaj koji nas je bacio u stanje očaja. Ožalošćeni dečko Snežane Đurišić, tražeći utjehu, obratio se patrijarhovim riječima utjehe. Patrijarh je sa mnom podijelio svoje duboke uvide, naglašavajući važnost našeg prijelaza iz ovozemaljskog carstva. Pohvalio je mog brata za njegovu nesebičnu žrtvu u spašavanju još jednog života, pozdravljajući ga kao oličenje svetosti.

U ovom trenutku nalazim utjehu u dijeljenju ove priče jer služi kao dirljiva počast uspomeni na njega. Iskreno se nadam da on može poslužiti kao svjetlo vodilja za nadahnuće mlađoj generaciji, budući da se čini da postoji manjak pojedinaca sposobnih istinski motivirati našu mladež. Zapanjujuće rušenje susjednog zida, okićenog imenima palih boraca na Kosovu, koje se dogodilo prije dvije godine, ostavilo je neizbrisiv trag. U židovskoj tradiciji, građevina takvog značaja bila bi pretvorena u posvećeni hram, štovano svetište. Začudo, do sada nije podignut spomenik u čast ovim hrabrim pojedincima, što je potvrdio i liječnik.

Snežana Đurišić u svojim ranijim ljubavnim pohodima naišla je na početno negodovanje obitelji kada se u mladosti odlučila udati. Međutim, s vremenom je njezina obitelj sve više prihvaćala njezinu odluku. Snežana i Slobodan zavjetovali su se u prosincu 1977. i ubrzo dobili dvoje djece, Maju i Marka. U početku su stanovali kod Slobodanovih roditelja na Topčiderskom brdu, ali su se na kraju odlučili da kupe kuću na Dedinju i tako stvore svoje lično utočište. Proces izgradnje pokazao se financijski opterećujućim, što je zahtijevalo njihovu nepokolebljivu predanost uspostavljanju stabilnosti i pružanju udobnog doma za svoju djecu.

Nažalost, mir u njihovoj obitelji narušen je u travnju 2001. zbog teške prometne nesreće u kojoj je sudjelovao Snežanin sin Marko. Marko, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, pobjegao je s mjesta nesreće nakon što se sukobio sa Snežanom. Tragično, nesreća je odnijela život dvadesetpetogodišnje Jelene Paunović. Zbog toga je Marko osuđen na četiri i pol godine zatvora, koja mu je kasnije smanjena na tri godine. Maja, Snežanina kći, nastavila je školovanje u Sjedinjenim Državama i na kraju se udala. Trenutno živi u Americi sa suprugom Brankom i dvoje djece, Teodorom i Lukom. Marko je nakon izlaska iz zatvora neko vrijeme proveo u Americi, a sada se ponosi što je otac sinu Milošu i kćeri Lani, rođenim u braku sa suprugom Đurđom.

Marko, sa svojim bogatstvom i osobnim nesavršenostima, kao i optužbama za zlostavljanje koje je iznijela njegova supruga 2015., postao je tema razgovora u srpskim medijima. Iako Snežana svoj privatni život obično drži u tajnosti, u jednom intervjuu otvoreno je priznala da je njezina veza sa sinom napeta. Dana 6. travnja 2013. Snežana je doživjela poražavajući gubitak kada joj je suprug tragično preminuo u Beču, gdje ju je pratio na nastup. Ni nakon pet godina pjevačica ne može bez suza pričati o svom pokojnom suprugu i nevjerojatnih 36 godina koje su zajednički proveli.