Naklonost Vesne Zmijanac bila je prolazna, o čemu je odlučila šutjeti. Jednom je prilikom otkrila da njezini osjećaji nisu bili ispunjeni istim intenzitetom kakav je željela. Dok je Vesna Zmijanac u svojoj autobiografiji “Kad zamirišu jorgovani” otvoreno govorila o svom životu, odlučila je ne spominjati neostvarenu ljubav s kolegom Halidom Muslimovićem o kojoj se pričalo.

U vrijeme naglašenih emocija, obje su osobe već stekle ogromnu popularnost i postigle zapažene uspjehe, a Halid je slovio za zanosnog zavodnika. Po izlasku Halidovog albuma Napravi barem jedan pogrešan korak, odmah sam se povezao s određenom pjesmom koja mi se činila kao po mjeri. To me navelo da donesem odluku koja mi je promijenila život da potražim drugog muškarca i uđem u brak. Nakon ovog ključnog trenutka, pjesmu Nevera moja bišo si svim srcem posvetila sam novom partneru. Svojevremeno sam se vjenčala s Miroljubom Aranđelovićem Kemišem, dok se sam Halid nekoliko godina kasnije oženio mojom kolegicom Adelisom Hodžić.

U svijetu zabavne glazbe šuškalo se da je ulogu u raspadu veze Vesne Zmijanac odigrala kolegica umjetnica Zlata Petrović, no detalji o tome što se dogodilo zasad nisu otkriveni. No, naslov pjesme koju je Vesna posvetila bivšem ljubavniku naslućuje izdaju. Možda je to razlog zašto je Halida Vesna odlučila da se u svojoj autobiografiji ne bavi ovom vezom, unatoč tome što otvoreno govori o svojim drugim ljubavnim iskustvima. Kada je knjiga objavljena, izazvala je pravu senzaciju. Gotovo svi, osim poznatog političara i poznatog harmonikaša, bili su opčinjeni milijarderom koji je inače sin vlasnika tvrtke “Siemens”. Imala je zadovoljstvo upoznati ga Vesnino vrijeme u Beču. Kao učenica Srednje upravne škole, koja je bila povezana sa sustavom “Siemens”, Vesna je imala priliku stažirati u njihovim upravnim uredima gdje su im se putevi ukrstili.

Nakon njihovog prvog susreta, planula je iskra ljubavi između Petera Siemensa, sina Rudolfovog vlasnika, i Love. Njihova je veza procvjetala, što ih je navelo da zajedno krenu na romantično putovanje. Kako se njihova veza produbljivala, odlučili su živjeti u raskošnom i prostranom stanu u srcu Beča. Na neki sam način preuzela ulogu gazdarice, doduše neformalno budući da nisam bila u zakonskom braku s Peterom i njegova rodbina me nije posebno pozdravljala. Unatoč tome, postao sam primarna kontaktna točka za poslovanje Siemensa, budući da je Peter već preuzeo većinu odgovornosti. Dok je stari Rudolf imao ceremonijalni položaj, Peter je bio taj koji je imao pravu moć i autoritet donošenja odluka.

Osim financijske dobiti, koja je, usput rečeno, navela sve da povjeruju da je moja veza s Peterom vođena isključivo novčanim interesima, u njemu sam otkrila još nešto što mi je imalo daleko veće značenje od bogatstva. Vesna je u svojoj knjizi iskreno otkrila da je drugima bilo neshvatljivo da sam s Petrom pronašla istinsku i utješnu ljudsku vezu koja nadilazi vrijednost novca. Nažalost, njihova je ljubav bila kratkog vijeka zbog njezine nespremnosti da žrtvuje svoju neovisnost. Petar je bio uporan u braku i želio je da se ona smiri i bude stabilnija, no Vesna je svoju individualnost cijenila iznad svega. Godine 1975. odlazi u Beograd snimiti svoju prvu ploču, obećavajući brzi povratak. Međutim, to obećanje je ostalo neispunjeno. Tek nakon petnaest godina putevi su im se ponovno ukrstili. Peter je ostao neoženjen i strpljivo je čekao, no oboje su shvatili da im je sudbina odredila različite tokove.