Kada se dogodila skijaška nesreća glumice Nataše Ričardson, niko nije ni slutio da će to biti kobno po njen život. Tada je imala samo 45 godina kada je život iznenada prekinut.Glumica je skijala sa instruktorom kada je pala i udarila glavom o početničku stazu poznatu kao Nansen, stazu poznatu po svojim blagim padinama i skretanjima. Iako je Nataša u početku odbijala negu i lečenje, kasnije je pokazala znake pogoršanja svog stanja. Nekoliko sati kasnije, evakuisana je u bolnicu u Montrealu, gde joj se pridružio suprug Lijam Nison, koji je bio na snimanju u Torontu i hitno napustio set kako bi bio uz nju.

Kada je stigao tamo, doktor mu je pokazao rendgenski snimak njene povrede, koju je Nison opisao kao mozak “zgnječen uz bočnu stranu lobanje”. Nakon toga, otišao je da vidi svoju suprugu i srceparajuće se oprostio s njom. “Rečeno mi je da je moždana mrtva. A kada sam video ovaj rendgenski snimak, doživeo sam šok.””Ušao sam i rekao joj da je volim. Rekao sam: ‘Dušo, nećeš se vratiti iz ovoga. Udario si se u glavu.”

Lijam je bio primoran da donese najtežu odluku u svom životu – da skine aparate za održavanje života svojoj dragoj ženi. Nataša Ričardson (45) umrla je 2 dana nakon incidenta. Nakon njenog odlaska, Lijam je odlučio da svoju tugu zadrži privatno, daleko od medija. Godinama nakon nesreće nije govorio o okolnostima niti je dao bilo kakav komentar u medijima. Glumac je 2016. godine odao počast svojoj ženi rečima: “Kažu da je najteža stvar na svetu izgubiti nekoga koga voliš. Moja žena je umrla neočekivano. Ona mi je donela toliko radosti. Bila je moje sve.”

Danas je glumac veoma blizak sa svojom taštom, Vanesom Redgrejv, poznatom britanskom glumicom koja je radila u pozorištu, na filmu i televiziji. Nedavno je proslavila 86. rođendan. Nakon gubitka ćerke, održava lepu vezu sa Nisonom – oni imaju samo pohvale jedno za drugo. Nison uvek ističe njen talenat i posvećenost glumi, dok ona hvali njegovu toplinu i kaže da je pristojna osoba.Vanessa Redgrave pomaže Nisonu da uskladi posao i očinstvo. Dok je on odsutan, osvaja Oskara i brine se za njegovu porodicu iz stvarnog života, spasavajući svoje voljene na ekranu od loših momaka.