Ova je žena provela desetljeće s muškarcem koji joj je u biti bio stranac; nikad se prije nije susrela s njim na takav način. Bez sumnje, društvene mreže su se pojavile kao leglo za širenje dezinformacija. U tom moru neistina, međutim, postoje slučajevi u kojima nailazimo na tekst koji se čini varljivim, ali je zapravo prikaz nečijeg stvarnog iskustva, nekoga tko je doživio istinski šok.

  • U grupi na Facebooku, žena je naišla na post koji je detaljno opisao kreativnu strategiju za odvraćanje svog supruga od dolaska na nogometnu utakmicu sljedećeg dana: ubacivanje laksativa u njegov čaj. Ovaj incident poslužio je kao najbolji primjer situacije u kojoj se nalazimo. Slika obitelji Gudelj postala je tema razgovora, posebice slika Anastasije sa šeširom u punom sjaju, dok je njezina svekrva bez jednog rukava.

Osjećaj šoka preplavio je majku dvoje djece kada je naišla na profilnu sliku na kojoj je uz njezina supruga još jedna žena. Ovaj ključni trenutak označio je početak niza otkrića koja su naposljetku razotkrila srceparajuću istinu – njezin je suprug osnovao novu obitelj s nekom drugom. U objavi na Redditu u kojoj je ispričala svoje strašno iskustvo, napisala je: “Jasno je da su se na kraju vjenčali. Postoji novi profil koji je uspostavio moj supružnik, koristeći različitu kombinaciju imena i prezimena. Čini se da i naše dijete ima vlastito izmišljeno prezime, koje je otvoreno rekla prilikom upisa u rodni list, pokazujući ponos na svoje puno ime.

  • Nakon što je desetljeće bila u braku sa svojim suprugom, žena je tražila savjet od kolega iz grupe i naposljetku je pribjegla pisanju pisma svom ljubavniku, pod pretpostavkom da on nije bio upoznat s njezinim bračnim statusom. Na svoje iznenađenje, žena je otkrila da je znala za njegov postojeći brak i ispričala da su bili u vezi gotovo dvije godine, a njihovo dijete ima 14 mjeseci. Nakon drugog neuspjeha, nastavila je s pokretanjem brakorazvodne parnice, na što se njezin suprug nije nimalo uznemirio, samo je pojačao svoje zle namjere. Izjavila je da je angažirala usluge odvjetnika i prikupila sve potrebne dokaze dok prolazi kroz proces razvoda.

Njezin otuđeni suprug odlučio je napustiti zajedničko prebivalište i živjeti s drugom osobom. Nadalje, odbija ispunjavati svoje financijske obveze odbijajući davati alimentaciju, pozivajući se na odgovornost uzdržavanja drugog djeteta. Situaciju je dodatno otežala činjenica da se prevarena supruga našla opterećena prisutnošću spolno prenosivih bolesti, za što ju je suprug nepravedno prozivao, optužujući je za nevjeru, da bi kasnije otkrila istinu.

  • Neki su pojedinci izrazili svoje uvjerenje da pitanja alimentacije i uzdržavanja djece treba ostaviti u rukama pravnih stručnjaka i suca. Drugi su se složili, navodeći da će dotični pojedinac uskoro shvatiti jednaku odgovornost uzdržavanja svoje djece.Ove su primjedbe bile samo neki od primjera zajedničkih osjećaja.

BONUS TEKST:

Sadašnje vrijeme, koje se obično naziva suvremeno doba ili moderno razdoblje, proteže se od kraja 19. ili početka 20. stoljeća do danas. Zaronimo u definirajuća obilježja i značajne pojave ovog modernog doba. 

Transformativno razdoblje poznato kao industrijska revolucija: U 18. stoljeću Velika Britanija je iskusila transformativne učinke industrijske revolucije, dok je društvo prelazilo s ručne proizvodnje na učinkovitiji i mehanizirani proces tvorničke proizvodnje.

Industrijska revolucija imala je značajan utjecaj na gospodarstvo, društvo i stil života, što je rezultiralo urbanizacijom, masovnom proizvodnjom, tehnološkim napretkom i promjenama u prirodi rada. Pojava tehnologije donijela je revoluciju u razne aspekte naših života.