Srce, kao vitalni organ, ima značajnu moć i važnost kada je u zdravom stanju. Prema YouTube kanalu TopTrendingCZ, ovi znakovi mogu ukazivati ​​na to da imate problem. Kada naše srce doživi umor, može doći do okolnosti u kojima pumpanje krvi slabi. Postoji istinski rizik da bismo se mogli naći u značajnoj opasnosti.

  • Biti svjestan stanja svog srca ključno je jer to može biti mjera koja može spasiti život. Ako vam srce ne radi kako treba, postoji 5 pokazatelja kojih biste trebali biti svjesni. Na primjer, loš san ili pretjerano naprezanje mogu rezultirati iscrpljenošću i umorom. Dugotrajan i neobjašnjiv umor može poslužiti kao pokazatelj mogućeg srčanog oboljenja. Pravilan rad našeg srca osigurava neprekidnu cirkulaciju krvi, koja je neophodna za dostavu kisika i hranjivih tvari do svih naših organa i mišića.

U slučaju da je naša tjelesna aktivnost ograničena i neadekvatna opskrba krvlju ne stigne do naših mišića i organa, možemo početi nailaziti na ogromnu iscrpljenost. Postoje slučajevi u kojima bismo mogli doživjeti osjećaj da smo spriječeni ili usporeni. U slučaju da se ova situacija nastavi, savjetuje se da se posavjetujete sa svojim liječnikom kako biste osigurali svoje dobro.

  • Oticanje nogu može biti uzrokovano nizom čimbenika, što dovodi i do otečenih stopala. Slučajevi kao što su dugotrajne vožnje autobusom, dulja razdoblja stajanja ili prisutnost proširenih vena mogu poslužiti kao primjeri. Pojava oticanja nogu također može poslužiti kao pokazatelj osnovnih srčanih bolesti. Kada je srce pogođeno bolešću, ono postaje nesposobno održavati ispravnu cirkulaciju krvi, što rezultira nakupljanjem krvi u neželjenim područjima i posljedičnim oticanjem.

Ograničenja nisu ograničena samo na gležnjeve, već obuhvaćaju cijelu nogu. Jedan od primarnih pokazatelja zatajenja srca je otežano disanje, koje se obično naziva kratkim dahom. Osjećaj poteškoća s disanjem samo tijekom intenzivnog fizičkog napora smatra se relativno normalnim. Kako se vaša razina tjelesne aktivnosti pojačava, sasvim je prirodno da ćete doći do točke kada ćete ostati bez daha.

  • Obratite posebnu pažnju na sve poteškoće s disanjem, čak i kada ste uključeni u redovite šetnje ili obavljanje svakodnevnih zadataka. Kako vrijeme prolazi, poteškoće u disanju mogu se pojačati, čak i tijekom noći kada ležite na leđima. Ako se nađete u ovoj situaciji, ključno je bez odgađanja potražiti liječničku pomoć. otkucaji srca Pojačani tjelesni napori ili stresne situacije često dovode do osjećaja pretjeranog lupanja srca. U ovoj situaciji nema ničeg neobičnog.

 

U slučajevima kada naš broj otkucaja srca premašuje očekivani u danim okolnostima, primjerice kada sjedimo u autobusu, to bi mogao biti pokazatelj da se naše srce pokušava uskladiti sa sporijim ritmom. Kao rezultat toga, broj otkucaja srca raste kako bi se uravnotežio smanjeni kapacitet tijela za cirkulaciju krvi. Povećajte tjelesnu masu Kada dođe do kvara u radu našeg srca, to može dovesti do nakupljanja vode u tijelu. Značajan pokazatelj je brzo dobivanje tjelesne težine unutar relativno kratkog vremenskog okvira.

  • Moguće je da se pojedinac tjedno udeblja i do 2 kilograma. Prisutnost viška vode u želucu također može utjecati na proces probave. Tijekom konzumiranja hrane moguće je osjetiti smanjenje apetita ili osjećaj mučnine. Stoga je ključno bez odgađanja potražiti liječničku pomoć ako se primijeti bilo koji od ovih znakova upozorenja. Proširite svoje znanje gledajući video koji prati ovaj sadržaj.