Dino Merlin je, posle osam godina pauze, nedavno u Beogradu održao koncert koji je bio prava senzacija. O veličini njegove popularnosti govorila je činjenica da je uspeo da rasproda čitave četiri Beogradske arene. Iako je Dino Merlin možda u očima javnosti, njegova djeca se radije drže podalje od toga, a supruga se rijetko viđa u javnosti.

 

 

 

 

Muzika Dina Merlina je nadaleko poznata, ali za razliku od toga, kroz njegovu opsežnu i slavnu karijeru otkriveno je tek nekoliko detalja o njegovom ličnom životu. Dino Merlin, poznati kantautor, obolio je od bolesti. Karijeru je započeo ranih 80-ih, producirajući svoj prvi album u to vrijeme dok je radio i noćnu smjenu u fabrici željeza kako bi zaradio za život. Teškoće njegovog života spriječile su ga da doživi okean, a siromaštvo je zamalo dovelo do toga da izgubi svoju voljenu Amelu, koja mu je uvijek bila najjača podrška. Amelini roditelji, koji nisu bili naklonjeni njenom zabavljanju sa siromašnim muškarcem, zamalo su stavili tačku na svoju vezu iako je ona bila student arhitekture. I pored svih prepreka sa kojima smo se suočavali, uspjeli smo ostati zajedno. Nakon pet dugih godina, odlučili smo da se vjenčamo u tajnosti.

 

 

 

Uprkos nekonvencionalnim okolnostima koje su okruživale našu zajednicu, svadbena ceremonija bila je nevjerovatno romantična. Iako sam tehnički morao da kidnapujem svoju buduću ženu, ništa nas nije moglo razdvojiti. Tokom ceremonije vjenčanja, sa Dinom i njegovom suprugom Amelijom bile su prisutne samo dvije osobe: njegov kum i njena sestra, koja je bila kuma. Dino je smatrao da je govor matičara dosadan i stalno je gledao prema vratima, zabrinut da bi njihov radosni trenutak mogao biti prekinut. Dino i Amelija imaju dvoje djece – Naidu i Hamzu.

 

 

 

Nedavno su postali baka i djed kada je Hamza dobio prvo dijete. Naida je rođena kada je Dino tek počinjao karijeru, a u djetinjstvu je iskusila i siromaštvo i bogatstvo. Uprkos tome, navikla se na štedljiv način života. U jednom od svojih intervjua Dino je ponosno ispričao da kad god bi pitao Naidu šta želi da ponese sa putovanja u Pariz ili Njujork, njen odgovor je uvek bio isti: „Hvala tata. Imam sve što mi treba. Samo dodji kuci sto pre. Nakon što je diplomirala na visoko cijenjenom univerzitetu Oxford, Naida radi u oblasti informacionih tehnologija. Njena k