Nenad Jezdić, proslavljeni glumac i ugledna ličnost, godinama se posvetio zalaganju za očuvanje srpskog sela. On je dosljedno isticao ključni značaj sela u održanju Srbije, kao izvora života i opstanka. Jezdić je upozorio da bi nestanak sela rezultirao izumiranjem same Srbije. Nastanjen u živopisnom mjestu Zabrdica, koje se nalazi u blizini Valjeva u Kolubari, cijenjeni glumac dijeli dom sa suprugom Sarom i njihovo četvero djece. Jezdić marljivo čuva svoj privatni život, pazeći da fotografije njegove obitelji ne dođu u javnost.

U pauzama između poslovnih obveza bavi se tekućim poljoprivrednim poslovima na gospodarstvu i bavi se proizvodnjom rakije. Usred mira prirode, daleko od vreve urbanog života, postiže izuzetne uspjehe u izradi izvrsne šljimovice, dunje i viljamovke. Svojim objavama na Instagramu Jezdić povremeno prenosi svoje znanje svojim pratiteljima, nudeći uvid u svoje metode učinkovitog upravljanja poljoprivrednim strojevima, poput traktora, za optimizaciju obrade zemlje. “Nakon što je završio branje, obrezivanje i svjedočio procesu cvjetanja… sada željno iščekujući ishod”, napisao je fotografiju snimljenu u voćnjaku, prikazujući ga potpuno opremljenog za zadatak koji je pred njim. Kada dođe vrijeme za sakupljanje voća, koriste se pozamašna kolica koja ga prevoze do destilerije.

Odabravši prigrliti mir i raskoš prirodnog svijeta, Jezdić je napravio namjerni izbor da u tom spokojnom kraju izgradi nastambu, napuštajući kaos i metež urbanog života u potrazi za mirom. U našem modernom društvu, neizmjerna vrijednost mira tjera brojne pojedince da krenu na put obrađivanja zemlje. Duboko u dubinama našeg bića postoji urođena veza s osobom ili entitetom koji živi unutar granica sela.

Srpski seljak je oduvek bio bitna figura u obezbeđivanju i očuvanju Srbije, nepokolebljivi zaštitnik naših neprocenjivih prirodnih dobara. Naše ruralne zajednice trebale bi predstavljati primjer skladne mješavine starinskih načela i suvremenih postignuća. Ključno je ne bježati od prihvaćanja svog seljačkog identiteta, nego ga naprotiv proklamirati s najvećim ponosom. Ove dirljive riječi, koje je izgovorio glumac tijekom povijesnog događaja, ispunile su cijelu naciju ogromnim likovanjem.