Imam mladu svekrvu, Marinu, koja ima samo 43 godine. Udala se veoma mlada, sa samo 18 godina, kada se rodio moj suprug Rade, a godinu dana kasnije i njegov brat Adam.Marina i moj svekar imali su solidan brak, a deca su odrasla u srećnoj porodici. Marina je odmah nakon srednje škole završila kurs za računovođu i stekla ugled kao računovođa u dobroj kompaniji. Kada je Radetu bilo deset godina, njegov otac je doživeo strašnu saobraćajnu nesreću, ostavivši Marinu samu sa dečacima. Marina je hrabro preuzela odgovornost, vodeći računa da deca budu odgovorna, samostalna i da završe školovanje.

Kada su deca stasala za srednju školu, Marina ih je poslala u inostranstvo na školovanje uz dobijene stipendije, oslobađajući se brige oko njih, barem finansijski. Tako sam se Rade i ja upoznali i uskoro venčali, dok smo oboje bili studenti na završnoj godini.Marina je odlučila da nam pomogne finansijski u organizaciji svadbe i medenog meseca, nakon čega smo se retko viđali, razmenjujući osnovne informacije jednom mesečno.

Radetov mlađi brat živi sa majkom, ali Marina ga ne finansira, izjavljujući često: “Neću hraniti matorog konja.” Nedavno smo dobili kćerkicu, a svekrva je čestitala, donela poklone i izrazila svoju radost, ali ubrzo nestala, jer kako kaže, ima svoj život.Vikendom, Marina uživa u planinarenju, vožnji bicikla, skijanju zimi, i letovanju na moru. Kada tražimo od nje da pričuva unuku, odgovara: “I ja sam svoje sama čuvala.” Kada zatražimo novčanu pomoć za kiriju, odgovor je: “Snađite se sami, ni meni niko nije pomagao.”

Moji roditelji su penzioneri koji jedva sastavljaju kraj s krajem, te od njih ne mogu tražiti novac, niti da pričuvaju dete zbog zdravstvenih problema. Dok se mi mučimo, Marina prosto cveta. Nedavno je izjavila: “Da sam željna bebe, udala bih se i rodila sebi jednu.”Iako ponekad daruje poklone, to nije dovoljno. Nedavno sam bila bolesna od jakog gripa, a muž me danima negovao. Marina je došla da pričuva unuku nekoliko dana, ali čim se videlo da mi je bolje, brzo je otišla, rekavši: “Sad nastavite sami!”Takva je moja svekrva, Marina.