Nakon tragične smrti legendarnog pevačkog talenta, Silvane Armenulić, koja je ostavila neizbrisiv trag svojim glasom i stasom, za sobom je ostala prelepa naslednica, njena ćerka Gordana. U trenutku majčine pogibije, Gordana je imala samo 12 godina.

 

 

 

 

Silvana Armenulić, pevačica koja je obeležila muzičku scenu, izgubila je život u saobraćajnoj nesreći 1976. godine, dok se vraćala iz Aleksandrovca nakon nastupa. U nesreći su, osim nje, stradale i njena trudna rođena sestra Mirsada Barjaktarević, kao i violinista Rade Jašarević. Ovaj tragični događaj potresao je mnoge i ostavio dubok pečat u muzičkoj industriji.

 

U vreme nesreće, Silvana je bila u braku s teniserom Radmilom Armenulićem, a njihova ćerka Gordana bila je samo devojčica od 12 godina kada je izgubila majku.

 

 

 

 

  • Gordana je kasnije diplomirala matematiku i posvetila se karijeri profesora u jednoj gimnaziji. Iako ne eksponira svoj život u javnosti, mnogi primećuju da je nasledila lepotu od svoje majke, koja je bila poznata kao jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije.

 

Silvana Armenulić i Radmilo Armenulić upoznali su se 1959. godine u Grand kazinu u Beogradu. Venčali su se dve godine kasnije, a njihova ćerka Gordana rođena je 13. januara 1965. godine. Međutim, posle sedam godina braka, Radmilo je navodno vara s njenom prijateljicom i drugim ženama.

 

 

 

 

Ovo iskustvo inspirisalo je Silvanu da snimi pesmu “Sedam godina ljubavi”. Iako se verovalo da su se ona i Radmilo razveli, kasnije je otkriveno da su ostali u zakonskom braku sve do Silvanine smrti.

BONUS TEKST

Silvana Armenulić bila je izuzetno talentovana i voljena jugoslovenska pevačica narodne muzike, čiji je život obeležen muzikom, ali i tragičnom smrću.Njen talenat za muziku prepoznali su nastavnici u osnovnoj školi. U početku je svirala mandolinu. Nešto kasnije počela je i da peva. Prve nastupe u kafanama imala je na Ilidži u Sarajevu kada se iz Doboja doselila kod tetke.Da kao šesnaestogodišnjakinja nastupa u kafanama u Sarajevu njenim roditeljima se nije nimalo dopalo. Mnogo su se protivili izboru svoje kćerke. Ipak, kada su videli da ona ne odustaje, s vremenom su popustili.

Evo nekoliko ključnih informacija o njoj:

  1. Rani život i karijera: Silvana Armenulić rođena je 14. decembra 1939. godine u Dobrinju, blizu Foče, u Bosni i Hercegovini. Počela je da peva u lokalnom horu kao devojčica, a kasnije je napustila rodno mesto kako bi nastavila svoju muzičku karijeru.
  2. Muzički uspon: Postala je popularna šezdesetih godina 20. veka, a njen neodoljiv glas i harizma brzo su je lansirali u muzičku slavu. Izvodila je narodne pesme koje su osvojile srca publike širom bivše Jugoslavije.
  3. Saradnja sa Goranom Bregovićem: Silvana je ostvarila uspešnu saradnju sa slavnim kompozitorom Goranom Bregovićem, što je rezultiralo nekim od njenih najpoznatijih pesama, kao što su “Sedam tamburaša” i “Crne kose”.
  4. Tragična smrt: Njena karijera i život su prekinuti tragičnom smrću u saobraćajnoj nesreći 1976. godine, kada se vraćala s nastupa. Ova nesreća šokirala je njene fanove i ostavila je prazninu u jugoslovenskoj muzičkoj sceni.
  5. Nasleđe: Iako je njena karijera bila prekratka, Silvana Armenulić ostala je upamćena kao jedna od najvećih zvezda narodne muzike. Njene pesme i dalje su popularne, a njen glas i emotivnost ostavili su neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenske muzike.

Silvana Armenulić ostaje simbol muzičke scene bivše Jugoslavije i voljena ikona narodne muzike, čije se pesme i danas slušaju i poštuju.