Alen Islamović, pjevač čije ime ne treba posebno predstavljati, ne samo da je ostavio dubok trag u svijetu glazbe svojom pjevačkom karijerom, već je također posvećen i obitelji te aktivno sudjeluje u poljoprivrednim aktivnostima. Očekuje se s velikim nestrpljenjem njegov dolazak u Beograd krajem ožujka, gdje će svojim obožavateljima priuštiti nezaboravan koncert.

 

 

 

 

Slavni pjevač Alen Islamović nastupit će 22. ožujka na pozornici dvorane MTS u Beogradu, pružajući publici jedinstvenu priliku da doživi njegov nevjerojatan talent uživo. Poznat je po svojoj suradnji s dvama legendarnim bendovima, Divljim jagodama i Bijelim dugmetom, gdje je ostavio dubok i neizbrisiv trag u svijetu glazbe. Iako je trenutno smješten u svom rodnom Bihaću, on ne samo da radi na unaprjeđenju svojih vokalnih sposobnosti već se također posvećuje poljoprivredi. Sa sobom nosi bogato životno iskustvo te trenutno uživa u obiteljskim radostima, provodeći dragocjeno vrijeme sa svojim unucima, okupan umirujućim zvukom kišnih kapi.

 

Prije samog koncerta, Alen ističe kako mu je to područje fokusa od iznimne važnosti. Koncert predstavlja svojevrsni glazbeni prikaz njegove životne priče. Od 1982. godine, kada je objavio album Divlje jagode, pa do danas, Alen je prošao dug i bogat glazbeni put. Izbor pjesama za ovaj nastup predstavlja izazov s obzirom na raznolikost glazbenog opusa koji je stvorio tijekom karijere. No, njegov je cilj sažeti sve te bogate emocije i iskustva unutar dva sata koncerta, a veseli ga što će se koncert održati tijekom proljetne sezone.

 

 

 

 

Pitajući ga o mogućoj izvedbi pjesme “Motori”, koja je draga njegovim unucima, Alen s osmijehom odgovara kako bi njihova odsutnost s koncerta za njih bila velika tuga te kako su novinari bili itekako zainteresirani za tu temu.

 

Govoreći o novom i inovativnom aspektu njegovog koncerta, Alen ističe kako će predstaviti svoj debitantski singl “Osuđen” na jedinstven način, donoseći publici do sada neviđenu baladu koja nosi snažnu emotivnu poruku. Također, Alen ističe da je njegova sudbina predodređena da ustraje u onome što voli te da se nevjerojatno raduje što i nakon toliko godina nastupa, njegove vokalne sposobnosti ostaju netaknute.

 

Iako je poznato da se Alen suzdržavao od droge i alkohola, ističe kako ne odbija čašu alkohola kad je razlog za slavlje. Na pitanje o njegovoj ulozi u Bijelom dugmetu, Alen kaže kako ga to nimalo ne smeta te kako se iako nije osobno pridružio bendu, osjeća ponosnim što je bio dio glazbene revolucije koju je bend donio.

 

 

 

 

Kada je riječ o glazbi koju najviše voli, Alen ističe Bregovićeve balade kao nešto što ga duboko dira i što je spreman izvoditi sa svom svojom strašću i emocijama. Također, govori o svojoj obitelji kao najvećem bogatstvu u svom životu te o njihovom neizmjernom značaju za njegovu sreću i ispunjenje.

 

Kroz razgovor o svojim unucima i njihovim željama za hranom, Alen otkriva svoju sklonost prema kreativnosti i ispunjenju njihovih želja, ističući kako nema zadatka koji nije u stanju savladati. Osim poljoprivrede, Alen je osnovao digitalni studio unutar svoje kuće kako bi dodatno potaknuo kreativnost i glazbenu produkciju ne samo kod sebe već i kod svojih kolega.

 

Na pitanje o aktualnoj glazbenoj sceni, Alen ističe svoju privrženost živahnim zvucima pop i rock glazbe te istraživanju narodne glazbe. No, unatoč svemu, najveću sreću pronalazi u prirodi te smirujućim zvucima kiše i vjetra.

 

 

 

 

Na kraju, Alen govori o pomirenju s prolaznošću vremena te o bogatstvu sjećanja koja ga ispunjavaju dok prelistava stare fotografije iz prošlosti. Najavljuje mogućnost objavljivanja knjige u budućnosti, koja bi zasigurno privukla pažnju čitatelja svojom intrigantnom pričom.