Duško Tošić slovi za nekoga tko pokazuje nepokolebljivu odlučnost u svojim izborima. Za razliku od većine pojedinaca, on ostaje uporan u svom odbijanju davanja bilo kakvih izjava medijima, čak i ako nedvojbeno ima jaku želju podijeliti svoje stajalište. Duško Tošić je dulje vrijeme doživljavao trajnu sreću, uživajući u uspješnom profesionalnom životu i skladnoj obiteljskoj dinamici uz Jelenu Karleušu, s kojom dijeli dvije kćeri, Niku i Atinu.

Prema riječima njegove supruge Jelene Kareluše, čini se da je nogometna zvijezda nezadovoljna njegovim postignućima, što ukazuje na želju za više. Prema Duškovim riječima, da se nije oženio mnome, imao bi priliku igrati za Real Madrid. Smatra da naš sindikat nije bio od koristi za njegovu karijeru. Prilikom nedavnog gostovanja na televiziji “Una”, Jelena je izrazila uvjerenje da nema opravdanja za njegove žalopojke. Istaknula je kako nema negativan utjecaj te istaknula da imaju izvrsnu djecu, a on uživa u uspješnoj karijeri. Jelena je također pojasnila da nije netko tko neodgovorno troši novac, jer je stalno zarađivala pozamašne prihode. Nadalje, otvoreno je priznala da svjesno izbjegava biti sama kod kuće s Duškom.

Trudim se izbjeći biti sam s njim kod kuće. Naše se druženja teško mogu opisati kao ugodna komunikacija”, napomenula je, a Duško, tipično, nije skrenuo pozornost na sebe. U retrospektivi se rado sjeća trenutka ispunjenog neizmjernom radošću. Naime, na Instagramu je objavio video u kojem je prikazao svoj vješti manevar koji je izazvao podrhtavanje protivničke mreže, podsjetivši na njegovu čežnju za uzbuđenjem bavljenja sportom. Unatoč uspješnoj nogometnoj karijeri, Duško Tošić u životu se suočio s brojnim nedaćama.

Odrastajući u selu u blizini Zrenjanina, suočio se s izazovnim djetinjstvom u kojem su njegovi roditelji jedva spajali kraj s krajem, jedva podmirujući osnovne potrebe. Sada vodi život koji nadilazi njegove najluđe snove. Duško Tošić rođen je 19. siječnja 1985. u Zrenjaninu, a na profesionalni put krenuo je u OFK Beogradu. Tijekom svoje karijere nosio je dresove raznih cijenjenih klubova uključujući francuski Sochaux, njemački Werder Bremen, engleski Queens Park Rangers, beogradsku Crvenu zvezdu, turski Besiktas i kineski Guangzhou, sve do 2021. godine. U siječnju 2021., Nogometni klub Kasımpaşa dao je značajnu objavu u vezi s priključivanjem srpskog braniča Duška Tošića svojoj momčadi. U klub je do kraja sezone došao slobodan igrač Tošić. Prije ove vijesti u javnosti su kružile glasine o potencijalnom prelasku u Crvenu zvezdu, što je ostavilo mnoge navijače “crveno-bijelih” iznevjerenim njegovim izborom da karijeru nastavi u inozemstvu.

Unatoč kasnijoj fazi karijere, nogometaš se pridružio turskom klubu i sudjelovao u samo 10 utakmica prije nego što je prešao u menadžerske uloge. Za reprezentaciju Srbije debitirao je 2006. godine, au dvanaest godina do 2018. skupio je ukupno 26 nastupa i postigao jedan gol. Srbijanska pop pjevačica Jelena Karleuša i Tošić stupili su u bračnu zajednicu nakon što su se upoznali 2007. godine. Njihovo udvaranje trajalo je nekoliko mjeseci prije nego što su odlučili razmijeniti zavjete. Ceremonija vjenčanja održana je 28. lipnja 2008. godine, točnije u sportskom kompleksu beogradskog hotela “Prezident”. Njezina prva kći, Atina, rođena je 7. rujna 2008., nakon čega je stigla njena druga kći, Nika, točno godinu dana kasnije, 7. rujna 2009. Tijekom njezinog boravka u Beşiktaşu, Tošić i njezina obitelj dijelili su vrijeme između Beograda i Istanbulu.