Aleksandar P. je sa dvoje dece Miljanom (22) i Nikolom (21) i njihovim šestogodišnjim unukom živeo u stanu u centru Smedereva. Bili su podstanari u imanju u vlasništvu Đorđa Azarića (57). Azarić je, tragično, kobnog petka ujutro počinio gnusno krivično djelo aktivirajući eksplozivnu napravu na vratima jednog od svojih stanara prethodne večeri. Eksplozija je nanijela značajnu štetu na dva sprata zgrade, što je na kraju dovelo do Azarićeve smrti.

Aleksandar je u ekskluzivnom intervjuu za Kurir otkrio zamršene detalje njihove veze sa Azarićem. U trenutku incidenta u stanu su bili i njegov sin i ćerka koji su zadobili povrede, dok su Aleksandar i njegov mladi unuk srećom bili pošteđeni. Njihov sretan bijeg može se pripisati činjenici da su bili u laganoj šetnji, slučajnoj odluci koja im je na kraju sačuvala živote. Prema glasinama, postoji tvrdnja da Aleksandar ima neizmireni dug za kiriju koju duguje Đorđu.

Međutim, Aleksandar žestoko demantuje ove navode, tvrdeći da su neosnovane i da ih je izmislio drugi stanar koji živi u njihovoj zajedničkoj zgradi. Navodno je Đorđe Azarić, u naletu frustracije prema stanarima koji navodno nisu izmirili svoje finansijske obaveze neplaćanjem mesečne kirije i računa, odlučio da aktivira eksplozivnu napravu. Ova nepromišljena akcija rezultirala je zapanjujućim dugom od 7.000 eura.

Saopšteno je da su uterivači dugova nedavno posetili Azarićevu rezidenciju, neposredno pre nesretnog bombaškog incidenta. Pojavljuju se spekulacije koje sugeriraju da je upravo ovaj događaj mogao biti pokretač Azarićeve odluke da preduzme ovako drastične mjere. Usred ovog haosa, Aleksandar P. otkriva da trenutno traži utehu i podršku od svoje bolesne majke, voljene ćerke i dragocene unuke. Pored toga, otkriva da se njegov sin trenutno nalazi na lečenju u bolnici koja se nalazi u užurbanom gradu Beogradu.