Bračnu zajednicu Dine Merlina karakterizira lijep sklad i obilje ljubavi. Proslavljeni pjevač Dino Merlin desetljećima uživa neizmjernu radost u dugogodišnjem braku s voljenom suprugom Amelom. Zajedno su blagoslovljeni s dvoje prekrasne djece, Naidom i Hamzom. Njihova ljubavna priča počela je kada je Dino bio tek 17-godišnjak, a od trenutka kada je ugledao Amelu, duboko u srcu znao je da je ona žena kojoj je suđeno da bude uz njega. Međutim, njihov put do sreće nije bio bez izazova.

  • Zapravo, poteškoće s kojima su se suočili u ranim fazama svoje veze inspirirale su Dinov hit koji je osvojio prvo mjesto, “When You Said You Love Me”. Ova iskrena pjesma nastala je iz prepreka na koje je Dino naišao dok je pokušavao pridobiti naklonost Amele, žene čiji se otac žestoko protivio njihovoj zajednici. Budući da dolazi iz privilegirane sredine, Amelina obitelj nije odobravala njezino druženje s Dinom zbog njegovog skromnog podrijetla. Išli su toliko daleko da su joj zabranili da razmišlja o budućnosti s njim.

Za vrijeme dok je Merlin završavao naukovanje, njegova djevojka je nastavila školovanje u srednjoj školi. Nakon toga je upisala diplomu arhitekture. Njezini su roditelji očekivali da će Merlin naći partnera jednakog društvenog statusa. No, ljubav je pobijedila sve prepreke, a mladi par pobjegao je s nepunih 20 godina. Na tajanstven način pjevačeva sadašnja supruga sklopila je s njim sveti brak. Bračna zajednica Dine Merlina traje više od četrdeset godina, iako pjevač otvoreno priznaje da rani dani nisu bili nimalo laki.

  • “Izdržali smo bitke i tražili utočište, ali naša je veza ostala neraskidiva. Nakon tajnog udvaranja od pet godina, izmijenili smo zavjete na tajnoj ceremoniji. Unatoč nekonvencionalnim okolnostima koje su okruživale našu zajednicu, bila je to duboko romantična afera. Ipak, moram priznati , da sam svoju ženu doslovce otjerao. Samo su moj kum i Amelina sestra, koja je služila kao kuma, bili svjedoci našeg vjenčanja, dok sam zabrinuto bacao pogled prema vratima, u strahu da bi naša sreća mogla biti poremećena. neočekivanog gosta”, ispričao je Merlin jednom prilikom, a prenosi “Ekskluziva.ba”.

Nastavio je: “Sa suprugom Amelom sam u vezi od sedamnaeste godine i radost koju mi ​​ona donosi ne jenjava. U životu smo zajedno prolazili bez ikakvih komplikacija i skandala. Istina, naš brak je još uvijek relativno mlad, jer hodali smo prije gotovo pet godina,” otkrio je, bacajući svjetlo na najizazovnije trenutke s kojima su se suočili. Po povratku sa svadbenog putovanja u Dubrovnik, supruga i ja smo se odmah suočili sa realnošću svakodnevnog života jer smo se preselili kod moje majke.

  • Čekala me težina obiteljske odgovornosti i zahtjevi teškog rada, a Amelini roditelji su bili toliko bijesni da su šest mjeseci odbijali razgovarati s njom. No, vrijeme zna liječiti rane, a danas me Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem. Dino Merlin, poznat i kao Edin Dervišhalidović, istaknuta je ličnost glazbene industrije jugoistočne Europe. Tijekom svoje karijere Dino je bio sinonim za inovativnost i emocionalnu dubinu u glazbi. Od njegovih prvih dana kao osnivača renomiranog benda “Merlin” do njegove kasnije solo karijere, njegovi glazbeni doprinosi oblikovali su krajolik regije.

Njegove pjesme, koje se često dotiču dubokih emocionalnih i društvenih tema, priskrbile su mu bazu vjernih obožavatelja i široko rasprostranjeno priznanje. Dino Merlin nije samo glazbenik; on je simbol kulture i identiteta, čiji utjecaj seže i izvan granica njegove rodne Bosne i Hercegovine. Rođen 12. septembra 1962. godine u sarajevskom povijesnom naselju Alifakovac, kod Bistrika, Dino Merlin, rođenog imena Edin Dervišhalidović, greškom lokalnih vlasti doživio je značajan događaj u svom ranom životu.

  • Njegov otac Abid, stolar koji se preselio u Sarajevo, promijenio je obiteljsko prezime. Dinova majka Fatima Činjarević, porijeklom iz Sarajeva, radila je kao sobarica. Raskid njihovog braka kad je Dino imao samo sedam godina ostavio je dubok utjecaj na njegove godine odrastanja. Odrastajući u Sarajevu, Dino je obrazovni put započeo u Osnovnoj školi “Moris Moco Salom”, koja je kasnije preimenovana u “Edhem Mulabdić”. Smještena u užurbanom srcu grada, okružena utjecajnim zgradama, ova je škola odigrala značajnu ulogu u oblikovanju njegova života i njegovanju njegove kreativnosti.

Tijekom djetinjstva Dino je započeo glazbeni put kao dio mujezinskog zbora u Carevoj džamiji. Ovo iskustvo iz prve ruke zapalilo je njegovu strast za glazbom. Posebno mjesto u njegovom srcu ima blizina škole Konaka na Bistriku, jer je tu bila i promocija njegovog albuma “Burek”. Osim toga, obližnji hotel “Nacional” poslužio je kao izvor inspiracije, što je u konačnici utjecalo na naslov njegovog albuma iz 2014. godine.

  • Tijekom mladosti, Dinova nepokolebljiva strast prema sportu dovela ga je do toga da postane vješto lijevo krilo FK Sarajevo. Čak i danas njegova ljubav prema nogometu ostaje jaka, jer ponosno navija za svoj voljeni klub. Ove formativne godine, ispunjene i sportom i glazbom, odigrale su presudnu ulogu u oblikovanju Dinovih kreativnih sposobnosti i postavljanju pozornice za njegov budući uspjeh u glazbenoj industriji.