Nepokolebljiva podrška roditelja Cece Ražnatović igra ključnu ulogu u njenom životu. Od trenutka kada je pronašla svoj oslonac, Ceca Ražnatović pokazala je svoj urođeni talent pretvarajući svakodnevne predmete u improvizirane mikrofone i ispunjavajući kuću svojim milozvučnim glasom. Odmah je bilo vidljivo da posjeduje izvanredan dar, ali njezini roditelji nisu ni znali koliki je nesvakidašnji put pred njihovom kćeri.

  • S nepunih 14 godina otisnula se u studio za snimanje kako bi snimila svoj debitantski album, a njezini opsežni nastupi potvrdili su da je čeka obećavajuća karijera. Odrastanje Cece Ražnatović bilo je određeno nepokolebljivim očekivanjima i preciznim smjernicama roditelja. Njena majka Mira Veličković, predana učiteljica, njoj i sestri Lidiji usadila je određene standarde ponašanja.

Dok smo odrastali, odgajani smo sa strogim rodnim ulogama, jasno definirajući što je prihvatljivo za djevojčice i dječake. Živa su mi sjećanja na duge ljetne dane, kada smo iscrpljeni i nismo smjeli izlaziti do deset navečer, iako je sve završilo u ponoć. Moja bi majka rekla mojoj sestri i meni: “Možete otići u devet, ali samo znajte da ću vas gledati i očekivati ​​da budete tamo.” Često bi se prisjetila Cece i rekla: “Žurka nije ni počela, a mi već moramo kući. Ako vam se ne sviđa, meni je još bolje. Ostani kod kuće.” Jedva sam čekala da se udam, sanjajući o slobodi kretanja koju će to donijeti.

  • U dijelu dokumentarno-igranog serijala “Ceca Show” Ceca je podijelila svoju želju da upiše studij psihologije. Istaknula je svoju predanost studiju i dosljedna akademska postignuća. Iznenađujuće, unatoč njezinu izvanrednom uspjehu i cvatućoj karijeri, njezini roditelji nikada nisu bili zadovoljni. Ogorčeni su zbog njezine odluke da prekine školovanje i ne završi fakultet. Ceca je dalje otkrila da su reakcije njezinih roditelja na njezine nastupe bile vrlo različite.

Njen otac Slobodan uvijek je izražavao zadovoljstvo, dok je majka Mira stalno pronalazila greške i prigovarala. Kad je moj tata u pitanju, čini se da ga ništa ne smeta. Njemu je sve izvanredno i fantastično, pogotovo meni. Mama me, pak, uvijek obasipa čestitkama, kaže da živim san, nešto o čemu ljudi maštaju. Ona vjeruje da sam ja jedan od nekolicine odabranih predodređenih za velike stvari.

  • Međutim, ona je sklona kritiziranju mog pjevanja i energije, s čime se ja nikako ne slažem. Ona misli da uvijek mogu napredovati i biti bolji, bez obzira na sve. I nakon mog nastupa na Ušću, gdje sam otpjevala tri pjesme i bila sat vremena sama na pozornici, rekla mi je: “Bilo je to nevjerojatno iskustvo, nešto čemu bi svi trebali svjedočiti, ali mi se uopće nije svidjela tvoja energija i pjevanje.” Ali generalno… Mislim da sam dala sve od sebe na toj sceni, ali dobro je, navikla sam – rekla je tada Ceca.

Ceca, čije je rođeno ime Svetlana Ražnatović, renomirana je turbo-folk pjevačica u Srbiji, koju često nazivaju i “srpskom majkom”. S karijerom dugom više desetljeća, Ceca je producirala šesnaest studijskih albuma, prodavši približno sedam milijuna primjeraka i učvrstivši svoj status jedne od najprodavanijih srpskih izvođačica u povijesti. Ne samo da je prepoznata po svom glazbenom talentu, već se Ceca proslavila i kao glumica i poslovna žena. Njezin utjecaj na srpsku glazbenu scenu i kulturu teško je precijeniti jer su njezini albumi i pjesme postali sastavni dio kulturnog tkiva Srbije.

  • Ceca, rođena kao Svetlana Ražnatović 14. lipnja 1973. godine, na svijet je stigla u Žitoraži, koja se nalazila u tadašnjoj Socijalističkoj Republici Srbiji. Odgojena u skromnom domaćinstvu roditelja, učiteljice Mire i bravara Slobodana Veličkovića, odrastala je sa sestrom Lidijom, rođenom samo 11 mjeseci nakon nje. Na formativne godine njezina djetinjstva uvelike je utjecala prisutnost i vodstvo bake i djeda.

Pokazujući sklonost prema glazbi od malih nogu, Cecin izniman talent ubrzo je došao do izražaja. Odluka o glazbenom putu nakon završene osnovne škole označila je ključni trenutak u njezinu životu. No, akademsko bavljenje nije zapostavila, što dokazuje izvrsna matura srednje veterinarske škole. Ovo razdoblje njezina života poslužilo je kao temelj njezinih kasnijih postignuća i trijumfa koji će uslijediti.