Iako je njezina strast prema glazbi uvijek bila očita, veliku je važnost pridavala i svom obrazovanju. S dugom i uspješnom karijerom iza sebe, Nada Obrić slovi za jednu od najizuzetnijih pjevačica na našim prostorima. Nakon što je započela svoju karijeru 1971. godine, od tada je postala poznata po nekoliko svojih kultnih pjesama, uključujući “Bolna ti ležim”, “Oh, moja ljubav je prošla”, “Imala sam jednu ljubav” i “Bila sam dugo te očekujem, dugo čekam”…

  • Tijekom svoje duge karijere Nada Obrić je višestruko priznata i nagrađivana, te je dobila brojne nagrade. Među tim priznanjima najcjenjenija je Estradno-glazbena nagrada Srbije za životni doprinos, dodijeljena joj je 2019. godine. Iako glazba zauzima posebno mjesto u Nadinom srcu, malo tko je svjestan njezine posvećenosti obrazovanju. Rođena 6. lipnja 1948. u Zvorniku, u Bosni i Hercegovini, Nada Obrić poznata je srpska pjevačica narodne glazbe, poznata po svojim hitovima koji su se popeli na top liste kao što su “Ležim u bolovima”, “Očekujem te za dugo vremena”, i “Jesu li godine duge”, među ostalima. Trenutno živi i radi u Beogradu, Nada nastavlja ostavljati trajan utjecaj na glazbenu industriju.

Nadino odrastanje odvijalo se u rodnom gradu, gdje je pohađala osnovnu i srednju školu. Usporedo sa studijem posvetila se gimnastici i postigla prvo mjesto na državnom natjecanju. Nakon toga nastavila je visoko obrazovanje u Sarajevu, gdje je upisala Pravni fakultet. Po završetku studija zaposlila se kao pravnica u Općini Centar u Sarajevu. Paralelno se posvetila svojoj strasti prema glazbi, snimajući albume i nastupajući.

  • Godine 1981. njezin je album doživio golem uspjeh, zbog čega je napustila općinski posao i potpuno se posvetila glazbenoj karijeri. Pet godina kasnije Nada se preselila u Beograd. Godine 2004. kreće u novi pothvat kao voditeljica i kreatorica televizijskih emisija “Svijet uspješnih ljudi” i “Zvjezdane staze” koje su se emitirale na DM SAT televiziji, mreži koju su osnovali poznata pjevačica Dragana Mirković i njezin suprug Toni Bijelić. Osim toga, Nada je 2005. godine prodala kuću na četiri etaže na Bežanijskoj kosi. Naime, u kući je nekada bio njezin vrlo cijenjeni kozmetički salon br. 1, koji je privlačio brojne ugledne klijentele. Nakon dovršetka razvoda i kada su joj djeca sada neovisna, shvatila je da sama život u svom trenutnom prebivalištu nije ono što želi.

Godine 2010. donijela je odluku o kupnji stana koji je pomno uredila kako bi odražavala njezin osobni stil – mjesto koje joj služi kao privatno utočište. Unutar ovog prostora nalazi se mnoštvo vintage elemenata i asortiman luksuznih šalica za kavu koje je pjevačica skupljala tijekom vremena. U mjesecu maju 2011. godine Nada je odlikovana Poveljom grada Zvornika za izuzetan doprinos u promociji grada.

  • No, ova pohvala je naišla na protivljenje pojedinih političara koji su tvrdili da pjevačica nikada nije organizirala humanitarni koncert u Zvorniku niti je sudjelovala na cijenjenoj manifestaciji “Zvorničko kulturno ljeto”. Fast forward u prosincu 2015. godine, Nada je imala privilegiju uručiti nagradu Marleni Weinberger Pavlović, organizatorici dobronamjerne inicijative poznate pod nazivom „Daniramo kosu, darivamo snagu“. Pjevačica s velikim zadovoljstvom njeguje male radosti koje uljepšavaju njezin život. Namjerno izbjegava pojedince koji se neprestano žale i odišu negativnošću, već većinu slobodnog vremena provodi s djecom i unucima. U periodu od 1989. do 2004. Nada je bila u bračnoj zajednici s Acom Ivanovićem, iz koje su dobili kćer Itanu i sina Sašu.

Aco iz prethodnog braka ima kćerke Maju i Sašku, s kojima je pjevačica zadržala blisku vezu, ne odvajajući ih od vlastite djece. Nakon što je otkrila suprugovu nevjeru, Nada je donijela tešku odluku o prekidu braka, izbor zbog kojeg ne žali, ali ga smatra jednim od najizazovnijih trenutaka u svom životu. Itana je, krenuvši majčinim stopama, diplomirala pravo, a trenutno radi u diplomaciji.

  • Saša je, pak, u sretnom braku s Ljiljom, s kojom dijeli radost odgoja sina Vuka i kćeri Natalije. Nada, kao brižna baka, cijeni vrijeme s unucima i ne nameće im stroga pravila. Izražava zahvalnost svojoj divnoj šogorici, koja ne samo da joj donosi obroke, već joj pomaže iu održavanju stana. Dragan Stojković, bosanskohercegovački skladatelj, Nadin je blizak prijatelj i kum više od tri desetljeća. Za kraj, valja spomenuti da je Nada od drage prijateljice na poklon dobila majmuna kojeg je od milja nazvala Zvrle. Razvila je jaku vezu s njim i vodila ga je sa sobom kamo god je išla. Zvrle je zbog noćne smjene u autoservisu potrošio kiselinu iz akumulatora, zbog čega je prerano preminuo.