U otvorenom pismu objašnjeno je spor između Kemiša i Vesne Zmijanac. Prije mnogo godina temeljito je razjašnjena svađa Kemiša i Vesne Zmijanac koja je rezultirala potpunim razvodom. Unatoč nepravednim optužbama da je Zorica Brunclik uzrok razlaza između Vesne Zmijanac i Miroljuba Aranđelovića Kemiša, u otvorenom pismu nakon njihova razvoda doznaje se da je Kemiš okončao brak nakon što je otkrio optužbe za nevjeru.

  • Dugi niz godina Dragan Stojković Bosanac, Tahir Turkalić i ja bili smo nerazdvojni partneri kako u poslovnom tako iu privatnom životu. Surađujući na raznim projektima, naš zajednički cilj bio je revolucionirati narodnu glazbu svježim zvukom. Kao potvrdu našeg nesebičnog timskog rada, čak sam i Dragana Stojkovića pozvao da svojim glazbenim talentom doprinese albumu moje tadašnje bivše supruge Vesne Zmijanac. Navodna svađa između Kemiša i Vesne Zmijanac nastala je zbog umiješanosti jednog poznatog gospodina, kako je objasnio harmonikaš. Za to vrijeme Dragan Stojković je bio naš blizak prijatelj i nikada nisam posumnjala da se miješa u moj brak. No, kasnije sam otkrila da je s Vesnom bio u vezi od listopada prošle godine (1985.), a njihova se veza nastavila i nakon toga.

U studenom sam odlučio prekinuti vezu s Vesnom Zmijanac nakon što sam saznao za njezine brojne nevjere. Ovo je označilo kraj jednog burnog poglavlja u mom životu. Svađa između Kemiša i Vesne Zmijanac kratko je priznata prije nego što su se konačno razišli. Početkom prosinca iselio sam se iz našeg zajedničkog stana u Lješkoj ulici. Kada sam otišao po svoje stvari, neočekivano sam se našao u ugodnoj atmosferi stana Vlade Jovanovića, nedavno postavljenog za urednika propagande PGP RTB-a.

  • Upravo tom susretu Vesna, koja će kasnije s Vladom dobiti kćer Nikoliju, bila je prisutna u prilično neformalnom stanju razodjevene. Snaga angažmana može uvelike potvrditi pjevačicu kao što je Vesna Zmijanac. No, ovoga puta Vesnina potvrda išla je na štetu Zorice i mene, jer je Vesnin propagandni tim smatrao da je za nju najbolje potražiti potvrdu prikazujući sebe kao žrtvu nesretne ljubavne veze sa mnom. Iako ne vjerujem da je bilo zle namjere, Vesnino pristrano vrednovanje izazvalo je pomutnju u kući u kojoj trenutno živim. Evidentno je da ima pojedinaca koji su nasjeli na ove manipulativne taktike, jer nas nemilosrdno uznemiruju neprekidnim telefonskim pozivima i nagrđuju naš dom porukama mržnje, onemogućujući nam miran život i rad.

Pojasnio je to u otvorenom pismu u kojem se detaljno navode razlozi svađe Kemiša i Vesne Zmijanac i razvoda koji je uslijedio. Rođena 29. lipnja 1955. u Beogradu, Srbija, Zorica Brunclik poznata je folk pjevačica iz Srbije. Tijekom svoje opsežne karijere stekla je cijenjeni status ikone u području narodne glazbe na području bivše Jugoslavije. Započevši svoje glazbeno putovanje u tinejdžerskim godinama, Zorica je sedamdesetih godina prošlog stoljeća krenula putem koji ju je doveo do slave.

  • Poznata po svom moćnom glasu i iskrenom scenskom nastupu, osvojila je publiku diljem regije. Svojom glazbom zaronila je u univerzalne teme ljubavi, nostalgije i životnih kušnji. Zorica Brunclik, istaknuta ličnost jugoslavenske i srpske glazbe, proizvela je niz hitova koji su osvojili top liste, uključujući “Kuda bi mi pitar”, “Mili, mili”, “Ja znam”, “Što mi reče, ti” i “Kume, kumovao”, među mnogima. Njezini glazbeni doprinosi izvršili su neizbrisiv utjecaj na kulturni krajolik, zadivivši vjernu bazu obožavatelja koji ostaju postojani u svom divljenju njezinim zadivljujućim izvedbama. Zorica Brunclik, osim uspješne glazbene karijere, poznata je po filantropskom djelovanju i aktivnom sudjelovanju u brojnim društvenim i humanitarnim inicijativama.