Od malih nogu, Ana Bekuta je krenula na svoj put u muzičkoj industriji, započevši zadivljujućim nastupima u svom školskom horu. Potom je postala dio živahnog kulturno-umjetničkog društva, u kojem ju je otac Branko, već vješt flautista, uveo na scenu koja izaziva strahopoštovanje. Uprkos tome što su trpeli teškoće svakodnevnog siromaštva, Anini odani roditelji, Milica, vešta kuvarica, i Branko, vredni farmer, neumorno su se trudili da svojim ćerkama osiguraju respektabilan kvalitet života.

Bekuta trenutno ima cenjenu poziciju jednog od šest stručnih žirija regionalnog muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Tokom svoje slavne karijere, stekla je reputaciju zbog svog izuzetnog talenta u produkciji brojnih singlova na top listama. Neki od njenih najpoznatijih hitova su “Blago meni”, “Zlatiborske zore”, “Nisam rođen da živim sam”, “Manite se ljudi”, “Oluja”, “Dobro jutro, lijepa moja”, “Veseljak”, “Rojanica”, “Sve sam zaradio” i “Imam razlog da ponovo živim”. Ove pesme ne samo da su osvojile srca fanova, već su i učvrstile Bekutin status kao veoma uticajne i poštovane ličnosti u muzičkoj industriji. Umjetnica je nadaleko poznata i istaknuta po raznim aspektima, od kojih je jedna njena sklonost ka angažmanu sa širom publikom.

I pored dubokog gubitka svog partnera, Milutina Mrkonjića, evidentno je da i dalje nosi osećaj tuge u sebi. Iako o tome retko govori u javnosti, često deli Mrkine fotografije na raznim društvenim mrežama. Pevačičina duboka čežnja za njenom preminulom ljubavlju je neosporno opipljiva, a njena nedavna objava izazvala je dubok osećaj melanholije među brojnim pojedincima.

Dok je stigla na sveto mesto gde će on zauvek počivati, pažljivo je aranžirala prelep asortiman tamnocrvenih ruža. Smještena direktno ispod njegovog svečanog portreta, ispisala je broj “21”, simbolizirajući protok vremena od njegovog preranog odlaska s ovog svijeta.