Mateja Kežman, bivši profesionalni fudbaler, ima zadivljujuću i bogatu karijeru, kao i burnu romantičnu istoriju koja i dan-danas plijeni interesovanje javnosti. Trenutno je u sretnom braku sa Tarom Šumonjom, a zajedno su dobili sina Luku. Ovo je peto dijete za Kežmana i njegov treći brak, koji neki vide kao njegovu “treću šansu da pronađe pravu ljubav”.

Zajednica sa Šumonjom pokazala se duboko ispunjavajućom za obje strane, značajno utjecavši na Kežmanov način života, pa čak i na njegov fizički izgled. Nakon braka, Mateja je donijela svjesnu odluku da se povuče iz očiju javnosti, postavši zagonetna figura koja je od tada neuhvatljiva. Nakon duboko strastvene i sveobuhvatne ljubavne veze sa Tarom, sportista je doneo svesnu odluku da se povuče od znatiželjnih očiju javnosti. Tražeći utjehu i spokoj, iskorijenio se i preselio u živopisno područje smješteno usred visokih planina, gdje je mogao svim srcem da se posveti najbližoj rodbini.

Mateja Kežman, protagonist ove izuzetne priče, doživio je nevjerovatnu metamorfozu, kako fizičku tako i emocionalnu, o čemu se mogu svjedočiti samo zadivljujući video snimci koji se dijele isključivo na Tarinom Instagram profilu. Vrijedi napomenuti da je Tara, sa čvrstom odlučnošću da očuva njihovu privatnost, namjerno izbjegavala interakciju s bilo kojom drugom platformom društvenih medija, čineći njen Instagram nalog jedinim ulazom u njihov intimni svijet.

U proteklih nekoliko godina došlo je do značajne promjene u prikazivanju poznate fudbalske ikone. Prošla su vremena kada je bio lako prepoznatljiv, jer je njegov nekada živahan i mladalački izgled zamijenjen upečatljivom transformacijom sa srebrnim pramenovima, njegovanom bradom i vidljivim znakovima starenja urezanim na njegovom licu.