Porijeklom iz Indonezije, viralni video trenutno se probija na raznim društvenim mrežama, osvajajući gledatelje svojim nevjerovatnim sadržajem. Razlog za Lopezovu odluku da pliva u rijeci, uprkos eksplicitnim znakovima koji upozoravaju na to zbog prisustva brojnih krokodila, ostaje nejasan. Iza sebe ostavlja ožalošćenu ženu i dvoje djece, koji su prepušteni da se nose s ogromnim gubitkom.

Zanimljivo je da postoji fascinantna činjenica o mačkama koja je privukla našu pažnju. U istanbulskoj četvrti Ziverbey postoji kafić smješten u trošnoj, dotrajaloj zgradi. U krošnjama listopadnog drveća može se uočiti Tombili, omiljena mačka iz susjedstva, kako nonšalantno izležava na rubu izlizanog pločnika. Nakon Tombilijeve smrti, napravljena je bronzana statua po njegovom liku, koja je stekla globalno priznanje kada je njena fotografija nekoliko mjeseci kasnije postala viralna na internetu.

Statua, koja prikazuje Tombilija u ljudskoj pozi, naslonjenog na ivičnjak s ravnodušnim pogledom prema prolaznicima, od tada je postala kultni prikaz mačke. Ova fotografija je pretvorena u mem koji se široko dijeli, praćen pametnim primjedbama i kreativnim dodacima, čvrsto učvršćujući Tombilijevo mjesto u carstvu internet zvijezda. Spomenik Tombili ima veliki značaj kao turistička atrakcija, služeći ne samo kao počast kultnoj uličnoj mački koja je postigla isti nivo slave kao Vorhol, već i kao simbol poštovanja prema bezbrojnim mačkama koje Istanbul nazivaju svojim domom.

Ovi mačji stanovnici, često upoređivani sa kravama u Indiji zbog njihovog ogromnog broja, mogu se naći svuda u gradu – od parkova i ulica do čak i u blizini džamija. Zapanjujuće, brojne mačke čak su se udomaćile unutar zidina Aja Sofije, nekadašnje crkve pretvorene u džamiju, a sada najpoznatijeg muzeja u Istanbulu. Nepobitno je da su mačke zaista preuzele Istanbul, tvrdeći da je to njihova vlastita domena gdje god se netko upustio u grad.