Pred ključni meč u Rijadu, Novak Đoković je prokomentarisao pitanje umirovljenja, istovremeno se osvrćući na NFL zvijezdu Toma Bradyja, koji je nedavno stavio tačku na svoju izuzetnu karijeru. Đoković je, dok je govorio u Rijadu, iskoristio Bradyja kao ilustrativan primjer šampiona koji je ostvario dugotrajnu i impresivnu karijeru. Posebno je naglasio Bradyjevu posvećenost brizi o sebi, posvetivši beskrajne sate za očuvanje dobrobiti svog tijela i uma. Ovaj sveobuhvatni pristup omogućio je Bradyju da održi visoke standarde dugi niz godina. Inspiriran ovim primjerom, Đoković je izrazio odlučnost da nastavi natjecanje na visokom nivou, izjavljujući da umirovljenje nije opcija sve dok zadrži svoju natjecateljsku snagu.

Pod utjecajem njegove vizije, stekao sam dragocjeno znanje i inspiraciju, a težnja mi je za karijerom koja će trajati barem 40 godina, ako ne i duže. Vrijeme će pokazati. Trenutno se osjećam iznimno fizički, a moj teniski učinak je izuzetan. Ova godina se ističe kao jedna od najznačajnijih sezona u mom životu. Zašto stati dok još uvijek sjajiš? Namjeravam biti uporan i pristupiti svakoj godini s postupnim razmišljanjem, gurajući granice da vidim koliko daleko doista mogu stići.

Dopustite mi da vam predstavim Toma Bradyja, istaknutog američkog nogometaša kojeg mnogi smatraju jednim od najizvanrednijih sportaša na svijetu. Osim sportskih uspjeha, privukao je ogromno divljenje svojim izborom prehrambene i životne discipline. Brady snažno vjeruje u konzumaciju alkalizirajuće hrane s protuupalnim svojstvima kao ključnu. Alkalna hrana ima sposobnost uravnoteženja pH vrijednosti, što pridonosi prevenciji bolesti, povećava energetski nivo i smanjuje rizik od prijeloma kostiju. Brady svoj iznimni sportski rezultat pripisuje nutritivnoj vrijednosti ove vrste hrane, koja mu pruža potrebnu energiju za uspjeh. Sportaš slijedi strog režim prehrane koji promovira organsku, lokalnu i biljnu hranu, izbjegavajući prerađene opcije. Njegova jutarnja rutina uključuje unos elektrolita s pola litre vode, voćni smoothie i tjelesnu aktivnost. Nakon treninga, obnavlja hidrataciju dodatnom količinom vode i voćnog soka. Za ručak uživa u hranjivom obroku od ribe i povrća, a kao popodnevni međuobrok konzumira voće i proteinski shake. Za večeru, Brady se odlučuje za obilan obrok svježeg povrća, ponekad popraćen toplim tanjirom juhe. Kako bi održao kvalitetu i pridržavao se prehrambenih preferencija, sportaš se oslanja na svog osobnog kuhara, Allena Chambela, koji pruža uvid u Bradyjeve prehrambene navike.

U potpunosti eliminiram šećer i brašno iz svoje prehrane. Što se tiče kuhanja, koristim isključivo sirovo maslinovo ulje i kokosovo ulje. Umjesto obične soli, preferiram himalajsku ružičastu sol, a potpuno izbjegavam jodiranu sol. Kava i mlijeko nisu dio mog režima pića, a postoji i voće i povrće koje izbjegavam konzumirati, kao što su paprika, rajčica i patlidžan, koji nikada nisu prisutni u mojim obrocima.