Prošlo je točno desetljeće otkako je Mihael Schumacher doživio ozbiljan skijaški incident u francuskom ljetovalištu Meribel 29. prosinca 2013. godine. Dok je skijao izvan staze, Schumacher je nesretno udario glavom o stijenu, unatoč nošenju kacige. Iako su mu odmah pružene hitne medicinske intervencije, zadobio je teške ozljede.

Nakon incidenta, Mihael Schumacher bio je podvrgnut kirurškim zahvatima i dugotrajnom razdoblju inducirane nesvijesti kako bi se ublažio otok u mozgu. Godine 2014., Schumacher je prebačen u medicinsku ustanovu u Švicarskoj. Obavijest o njegovom zdravstvenom stanju bila je strogo čuvana tajna, a obitelj je rijetko davala javne izjave.

Korina, Schumacherova supruga, izrazila je bol i izazov suočavanja s situacijom, dok je istovremeno pružala snažnu podršku suprugu. Ona je odlučila ograničiti informacije o Schumacherovom zdravlju kako bi sačuvala obiteljsku privatnost.

Različite informacije i nagađanja o Schumacherovom zdravstvenom stanju kruže javnim prostorom, ali obitelj i dalje odlučuje čuvati veo tajne oko detalja. U intervjuu za Netflix, Korina je naglasila važnost očuvanja jedinstva obitelji i poštivanja privatnosti.

Ralf Schumacher, brat Mihaela, dao je naslutiti da oporavak od nesreće nije vjerojatan te da je Mihaelov život značajno promijenjen. Obitelj i dalje čini sve kako bi ga zaštitila od javnog očiju i očuvala njegov privatni život.

Ralf Schumacher, brat Mihaela Schumachera, sugerirao je da je oporavak malo vjerojatan, jer vjeruje da “ništa nije ostalo kao što je nekad bilo”. Obitelj se suočava s teškoćama u prilagodbi na novu stvarnost koju je donijela tragična nesreća.Ova priča podsjeća na tešku sudbinu jedne od najvećih ikona Formule 1 i istovremeno potencira važnost poštovanja privatnosti i obiteljskih vrijednosti.