Nagađanja su počela da se pojavljuju nakon što se Svetlana Ceca Ražnatović prije više od dvadeset godina pojavila u emisiji Milovana Ilića Minimaksa okićena dijamantskom ogrlicom. Jedna od glasina bila je da je Željko Ražnatović Arkan došao do ogrlice tako što ju je ukrao tijekom jedne bitke, a naknadno, navodno se u emisiju javila jedna gledateljica i izjavila da je u pitanju ogrlica njene sestre, te da ju je Arkan silom skinuo s njenog vrata. Naravno ovo je samo jedna verzije priče o dijamantskoj ogrlici koju posjeduje Ceca Ražnatović, a nakon toliko godina se oglasila i odlučila razjasniti neke stvari. 

Dana 19. veljače 1995. Željko Ražnatović Arkan, bivši zapovjednik Srpske dobrovoljačke garde, i Svetlana Ceca Ražnatović vjenčali su se vrlo zapaženim vjenčanjem koje je dobilo titulu “vjenčanja desetljeća”. Njihova ljubav i danas je tema rasprava u domaćim medijima, a nedavno je objavljena snimka iz 1996. godine na kojoj dijele pozornicu kao voditelji. Tijekom svog nastupa Arkan nije samo pjevao, već je ispričao i svoje iskustvo upoznavanja, a potom i zaljubljivanja u Cecu. Zauzvrat, Ceca je priznala svoj početni strah od njega, koji je splasnuo kada su se konačno ukrstili. Ceca je započela riječima: “Od trenutka kad sam ga ugledala znala sam da je to ljubav… Ili možda nije, jer sam ga se zapravo prilično bojala i nisam imala dobro mišljenje. Čitala sam svašta o njemu. To je stvaralo negativnu sliku, a kada sam trebao nastupiti za Dan Garde, bio sam ispunjen strahom. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, stvari su se okrenule u moju, ali i njegovu korist”, dodao je Arkan.

Prema njegovom kazivanju, saznao je da je skratio kosu izvjesnoj osobi po imenu Ceca. Unatoč tome što joj nikada nije osobno svjedočio ili slušao njezin nastup, obaviješten je po njezinom dolasku: “Ovo je djevojka kojoj si stilizirao kosu.” Uz smijeh, Ceca je prepričala trenutak kada je neko preslatkim tonom uzviknuo: “Drago mi je što sam konačno upoznao mladu damu s kojom se tajno viđam zadnjih godinu dana”. Shrvan, izgubio sam svijest, shvativši da je to bio nitko drugi do Don Juan. Nakon tri desetljeća šutnje, folk pjevačica hrabro je odlučila prekinuti šutnju i razotkriti istinu oko dugogodišnjih glasina o ukradenoj ogrlici.

Priča o kojoj je riječ nedvojbeno je jeziva, s bezbrojnim varijacijama koje kruže. S obzirom na njegovu morbidnu prirodu, oklijevam ulaziti u detalje onoga što sam čuo i kako sam to čuo. Najžalosnije je što je cijela priča izmišljotina, potpuno lišena istine. Zanimljivo, još uvijek posjedujem ogrlicu spomenutu u priči. Doista je nevjerojatan i držao sam ga se zbog njegove čiste ljepote. Zapravo sam kupila ogrlicu dok sam bila u Milanu, dok sam tražila vjenčanicu. Vrijedno je napomenuti da je Ceca Press, web stranica koja sadrži golemu kolekciju mojih intervjua, nedavno otkrila intervju s Minimaksom. Ovo otkriće omogućilo je trajno kruženje ove priče, koje traje desetljećima. S pojavom društvenih medija, širenje ovog neutemeljenog trača samo se pojačalo, što ga čini vrhunskim primjerom neutemeljenih glasina.

Nakon Željkovog i mog vjenčanja, imala sam zadovoljstvo gostovati u Minimaxu. Za to vrijeme publika je imala priliku postavljati pitanja gostima putem dojavljivača. Budući da sam često gostovao u emisiji i uvijek smo tamo dijelili svoje ekskluzive, kao Željkov prijatelj, imao sam posebnu vezu s Minimaxom. Posjećivala sam Minimax od malena. Jednog je dana putem dojavljivača stigla poruka u kojoj se hvalila prekrasna ogrlica koju sam nosila i raspitivala se o njezinoj cijeni. Ljubazno sam zahvalio gledatelju na lijepim riječima i pristojno odbio razgovarati o cijeni.

Drugom sam prilikom još jednom posjetio Mininaks i moram opovrgnuti apsurdnu i uznemirujuću tvrdnju koja se za to vrijeme pojavila. Navodno mi je jedan gledatelj prišao i rekao: “Nosite ogrlicu koja je pripadala mojoj pokojnoj kćeri, koja je tragično izgubila život u ratu.” Ovaj incident je krajnje odvratan! U početku sam oklijevao podijeliti ovaj izvještaj, ali potaknut pričom, osjećam se obaveznim prenijeti ono što sam čuo. Ipak, potpuno mi se gadi. Naravno, ovaj događaj se nikada nije dogodio, pa upravo zato nema nikakvih zapisa o njemu. Snimak jednostavno ne postoji. Nadalje, i Minimax i ja nedvosmisleno demantiramo pojavu ovakve situacije u videu. Međutim, nakon pregledavanja odjeljka s komentarima, naišao sam na tvrdnje poput: “Ne, ne, dogodilo se! Uklonjeno je…” Ovi trenutni skokovi do teorija zavjere doista su zbunjujući. Zašto, pitam se?