Uskoro će se navršiti tri godine od smrti najvećeg srpskog kantautora, pisca i scenariste, Đorđa Balaševića, koji je preminuo u 67. godini života, 19. februara 2021. godine, nakon borbe s upalom pluća. Đorđe, poznatiji kao Đole, proveo je poslednje dane života na infektivnom odeljenju, a njegova supruga Olivera je otkrila detalje o njihovom poslednjem susretu.

Olivera je gostujući u emisiji “Agape” podelila intiman trenutak iz bolnice: “Nažalost, kada je primljen u bolnicu, nama nije bio dozvoljen pristup. Tada sam obilazeći oko zgrade naišla na jednu poznanicu i pitala sam je da li zna gde je Đoletova soba. Zanimalo me je gde je prozor te sobe. Odvela me je iza zgrade. Tada smo se videli. Samo je pružio ruku i pozdravio me na isti način kao da nema rastanka, kao da nema ničega što bi me plašilo.”

Zanimljivo je da porodica nije obeležila godišnjicu smrti čuvenog kantautora, a Đorđeva ćerka Jelena Beba Balašević objasnila je razloge za takvu odluku: “Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog ‘nedostatka poštovanja’, nego upravo suprotno. Tog nekog se sećaš svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja.”

Dodala je: “I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan.”

Unatoč velikim uspesima koje je postigao, Đorđevi roditelji nisu podržavali njegovu odluku da postane muzičar, preferirali su da se bavi geografijom, za što se i školovao. Nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu, a Đorđe je uvek čuvao dva prazna mesta u publici za njih.