Životna priča popularne Fare Fosit prepuna je tužnih i teških momenata u životu. Zanosna glumica, osvojila je publiku svojom pojavom u crvenom kupaćem kostimu koji je izazvao bezbroj komentar na društvenim mrežama, a poznata po svojoj ulozi u “Ljubavnoj priči”, vanvremenskom remek-djelu romantike, Fosit je odisala i ljepotom i glumačkim talentom, što je stavljalo u središte pozornosti stranih medija. Ipak, iza kulise glamura, ljubavna priča koju je dijelila sa Ryanom O’Nealom odvijala se daleko od bilo kakve bajke koja se prezentovala javnosti. 

Unatoč turbulentnoj vezi, par je uspio ostati vjeran jedno drugome, svatko na svoj jedinstven način, nevjerojatnih trideset godina, sve do Farine smrti 2009. godine. Rođena u Teksasu 1947., Fawcett je isprva ušla u industriju zabave glumeći u reklamama za šampon i pastu za zube tijekom 1960-ih, pokazujući svoju zapanjujuću kosu i zube. Kako je njezina karijera napredovala, prešla je na televiziju i film, da bi se na kraju susrela s Lee Majorsom, koji će kasnije postati poznat kao “Čovjek od šest milijuna dolara”. Fawcett i Majors vjenčali su se 1973.

Godine 1976. Farrah je zapela za oko producentu Aaronu Spellingu svojom sporednom ulogom u filmu Logan’s Run. To ju je dovelo do angažmana u kultnoj televizijskoj seriji Charliejevi anđeli. Farrah je brzo postala vodeća zvijezda serije. Tijekom ove izvanredne godine također je počastila svijet svojom pojavom u crvenom kupaćem kostimu, što je rezultiralo jednom od najuspješnijih rasprodaja postera u povijesti.

  • Unatoč tome što je u tom razdoblju zarađivala nevjerojatnih 10.000 dolara po epizodi, iznenadila je američku publiku naprasnim odlaskom iz serije nakon prve sezone, baš u trenutku kada je njezina slava bila na vrhuncu.

Šuška se da je Fara imala ambicije ostvariti filmsku karijeru i pokazati svoje glumačke sposobnosti, iako se nagađa da je njezin odlazak iz serije potaknula posesivnost njezina supruga. Ovaj nagli izlazak jako je razljutio Aarona Spellinga, producenta serije, zbog čega je podnio tužbu protiv nje, tražeći odštetu od nevjerojatnih 13 milijuna dolara. Na kraju je postignut dogovor izvan suda, što je rezultiralo time da je Fara platila smanjeni iznos i pristala se povremeno pojavljivati ​​u određenim epizodama. Na kraju ju je zamijenila Cheryl Led.

Tijekom 1990-ih otisnula se u područje niskobudžetnog snimanja filmova, ali tek je 1995. izazvala pomutnju kraseći stranice Playboya u dobi od 48 godina, što je odluka koju je čvrsto odbijala tijekom 60-ih i 80-ih. Nakon toga, započela je fazu javnih istupa koju je karakteriziralo neobično ponašanje, koje je samo potaknulo glasine o njezinoj mentalnoj nestabilnosti, zlouporabi supstanci i problemima s ovisnošću, što je rezultiralo nizom nepovoljnih izvještaja u medijima. Ipak, Fara je ustrajala u svojoj glumačkoj karijeri, zapaženo se pojavljujući u popularnim televizijskim serijama poput Ally McBeal, Spin City i The Guardian.

  • Nakon braka s Leejem Majorsom, koji je trajao od 1973. do 1982., Farrah je krenula na životno putovanje s glumcem Ryanom O’Nealom, s kojim je 1985. dočekala njihova sina Redmonda.

Unatoč veličanju njezina braka s Rajanom, Fara je tijekom tog razdoblja pretrpjela golemo slomljeno srce. Sinova ponovljena uhićenja zbog posjedovanja droge i prekršaja u vožnji izazvanih drogama, zajedno sa zajedničkim uhićenjem s ocem 2008. kada je droga otkrivena u njihovoj rezidenciji u Malibuu, pokazala su njegovu burnu egzistenciju. No, usprkos njegovom mučnom putu, njegova je majka odlučila oporučno ostaviti cijelo svoje bogatstvo koje je iznosilo oko pet milijuna dolara, a da Rajana nije uključila u oporuku.

Unatoč tome što se nikad nisu vjenčali, Farah i Ryan donijeli su odluku da će se vjenčati pred kraj Farahina života. Los Angeles Times izvijestio je o njihovom vjenčanju 22. lipnja 2009., međutim, tragično, Farah je preminula samo tri dana kasnije u bolnici u Santa Monici. Unatoč nedostatku medijske pokrivenosti i veličanstvenosti, sprovod pokojnika, koji se održao na groblju Westwood Memorial Park u Los Angelesu, bio je privatno okupljanje posebno organizirano za obitelj i najbliže prijatelje. Ovaj događaj se, nažalost, dogodio usred zasjenjujuće vijesti o iznenadnoj smrti Michaela Jacksona 25. lipnja 2009. godine.

Nakon hrabre borbe s dugotrajnom bolešću, Fara Fosit je nažalost preminula. Unatoč tome što je u početku izrazila želju za mirom i privatnošću, Faraina se perspektiva promijenila tijekom njezina boravka u bolnici. Iznenađujuće, odobrila je pristup svojoj medicinskoj dokumentaciji, omogućivši novinarima da se udube u njezino osobno putovanje. Ova iznenadna promjena dovela je do stvaranja dokumentarnog filma, Farrahina priča, u kojem Fara otvoreno govori o svojoj trogodišnjoj borbi s rakom debelog crijeva i izazovima s kojima se suočavala.

Film, produciran tijekom 18 mjeseci uz pomoć Alane Stewart, bliske prijateljice i producentice Fare, opisao je svaki aspekt njezina putovanja – od kliničkih testova i kirurških zahvata do kemoterapije, brijanja glave, eksperimentalno liječenje matičnim stanicama u Njemačkoj i dirljivi ponovni susreti sa suprugom i sinom. Nevjerojatan broj od preko devet milijuna pojedinaca bilo je očarano njihovim televizorima, svjedočeći mučnim, uznemirujućim i zadivljujućim trenucima hrabre žene koja se bori protiv nepremostivih prepreka, unatoč njezinoj svijesti o nepostojanju lijeka. Kamere su marljivo bilježile posljednje trenutke života glumice Farrah Fawcett koja je podlegla bolesti u 63. godini života.