U dobi od samo 72 godine preminuli su blizanci Bogdanov, Igor i Grica. U roku od samo 6 dana, vijest o njihovoj uzastopnoj smrti proširila se svijetom. Braća Bogdanov stekla su svjetsku slavu zbog svojih nekonvencionalnih pogleda na kozmos. Unatoč tome, njihovo uporno držanje u novije vrijeme je ono što je istinski očaralo publiku.

U mladosti su utjelovile esenciju muške privlačnosti. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, one su se odbile odreći tog željenog statusa i pribjegle su pretjeranoj upotrebi filera i botoksa, što je rezultiralo potpunim narušavanjem izgleda. Unatoč njihovim očiglednim izmjenama, odlučno su poricali bilo kakva kozmetička poboljšanja, umjesto toga pripisujući svoj neobičan izgled “izvanzemaljskoj” prirodi.

Rođena u Francuskoj 1949. godine, braću Bogdanov odgojila je njihova baka, koja je nosila cijenjenu titulu grofice, u dvorcu smještenom u južnom dijelu zemlje. Njihova majka, poljskog i češkog podrijetla, i njihov otac, ruski poljoprivrednik i slikar, pružili su im raznoliku kulturnu pozadinu. Međutim, imali su malo ili nimalo interakcije sa svojim rođacima po ocu iz drugih zemalja.

Postizanje svjetske prepoznatljivosti. Grishka je uspješno doktorirao matematiku na Burgundskom sveučilištu, dok je njegov brat doktorirao teoretsku fiziku na istoj cijenjenoj instituciji. Međutim, njihova obrana disertacije naišla je na značajna protivljenja i kontroverze, što je rezultiralo nižim ocjenama. Vjerodostojnost njihovih diploma čak je dovedena u pitanje, piše “New Scientist”. Popularnost su stekli ulogama u znanstvenofantastičnoj seriji Temps X, koja se emitirala od 1979. do 1989. godine, a kasnije su se ponovno otisnuli u sferu televizije 2002. godine sa svojom emisijom “Rayons X” na kanalu “France 2”. Njihova fascinacija svemirom dovela ih je do dubljeg proučavanja ove teme, što je dvije godine kasnije rezultiralo zadivljujućim dvosatnim programom. Njihova prepoznatljiva svemirska odijela, znanstvene perspektive i nekonvencionalan izgled plijenili su pozornost gledatelja. Međutim, njihova transformacija osobnog izgleda tijekom 1990-ih postala je izvor sprdnje jer se uvelike razlikovala od njihovog mladenačkog imidža.

U 2010. njihova prisutnost na crvenom tepihu izazvala je veliku pometnju, ostavljajući ljude zapanjenim njihovim nekonvencionalnim izgledom. Iako su se suzdržali od potvrde bilo kakvih kirurških zahvata, odlučili su sebe nazivati ​​”vanzemaljcima”. Tragedija se dogodila dva puta u kratkom vremenskom razdoblju kada je Griška Bogdanov podlegao koronavirusu u pariškoj bolnici 28. prosinca 2021., nakon čega je Igor preminuo 3. siječnja 2022. Nažalost, Igor je bio u komi kada je njegov brat preminuo daleko, ostavljajući ga nesvjesnim srceparajuće vijesti. Nakon njihove prerane smrti, Igor iza sebe ostavlja šestero djece iz dva prethodna braka.

Godine 2001. braća su se uplela u značajnu kontroverzu poznatu kao “afera Bogdanov”. Naime, preuzeli su na sebe evaluaciju vlastitog istraživanja na temu Velikog praska, koje je objavljeno u uglednom nacionalnom časopisu. Naknadno je otkriveno da ovom konkretnom djelu nedostaje ikakva znanstvena vrijednost. Unatoč tome što ih je svijet ismijavao zbog svojih uvjerenja, uspjeli su 2005. osigurati mjesto na Fakultetu John Nesbitt u Beogradu. Naime, postavljeni su za voditelje Katedre za kozmologiju i osnovali su Megatrend laboratorij za kozmologiju. Tijekom proteklih nekoliko godina pojavili su se kao simbol unutar područja kriptovaluta, često se pojavljuju u internetskim memovima, nakon Gričarove tvrdnje o umiješanosti u nastanak Bitcoina.