Ne može se ne primijetiti zabrinjavajuće stanje holivudske ikone Christophera Walkena na fotografijama. Tijekom proslave rođendana Roberta De Nira u New Yorku, Christopher Walken (80) bio je primjetno mršav i zapušten, što je izazvalo zabrinutost njegovih obožavatelja i vršnjaka. Iako mnogi to pripisuju njegovim godinama, fotografija iz godišnjaka Roberta De Nira to ne odražava.

Christopher Walken i Robert De Niro dijele blisko prijateljstvo. Njihova suradnja datira još od filma “Lovac na jelene” iz 1978. godine. Uz zapaženu ulogu u filmu “Severance”, Christopher Walken također bi trebao krasiti velika platna u nadolazećem filmu “Dine 2” ove jeseni. Još uvijek nedostaju informacije o tome može li se njegov fizički izgled na fotografijama pripisati osnovnoj bolesti. Ronald Walken, rođen 31. ožujka 1943., dolazi iz New Yorka, a glumačkom industrijom bavi se od 1952. Tijekom svoje karijere osvojio je mnoštvo priznanja, uključujući prestižne nagrade kao što su Oscar, BAFTA, SAG, dok je također dobio priznanje kroz dvije nominacije za Emmy i dvije nagrade Tony. Naime, njegovi su filmovi prikupili nevjerojatnih 1,6 milijardi dolara prihoda samo u Sjedinjenim Državama.

U početku je u televizijsko carstvo ušao kao dječak, kraseći ekrane raznih antologijskih serija i TV emisija. Nakon što se pojavio u skeču na The Colgate Comedy Hour, odlučio je nastaviti glumačku karijeru. U dobi od nježnih deset godina dobio je ulogu naratora u televizijskoj emisiji The Wonderful John Acton, a tijekom tog vremena nosio je ime Roni Walken. Tijekom sljedeća dva desetljeća posvetio se televizijskom radu, zadirući u sferu eksperimentalnog filma s Me and My Brother i postigavši ​​uspjeh na kazališnoj pozornici. Godine 1964., na nagovor prijatelja, odlučio je uzeti ime Kristofer.

Postigavši ​​svoj prvi okus uspjeha u filmskoj industriji, osigurao je manju ulogu u filmu The Anderson Tapes iz 1971., nakon čega je uslijedila prva glavna uloga u filmu The Mind Snatchers samo godinu dana kasnije. Ključni trenutak u njegovoj karijeri dogodio se 1977. kada se pojavio u Annie Hallu Woodyja Allena, tumačeći brata glavnog lika, kojeg glumi Diane Keaton. Od tada je uglavnom prihvaćao uloge negativaca, sa značajnim likovima uključujući Maxa Zorina u A View to a Kill, Franka Wyatta u King of New York, Gabriela u Proročanstvu, Hickeya u The Last Man Standing i Hatchera u Welcome to the Jungle . Ovi prikazi predstavljaju vrhunac njegova uspjeha u industriji.

Kristoferov fizički izgled osjetno je oslabio, pa ga mnogi nisu mogli identificirati, jer je vrijeme očito ostavilo traga. Stigao je sa suprugom, istom ženom s kojom je bio u braku od 1969. godine. U poznatom filmu “Lovac na jelene”, objavljenom 1978., Robert i Kristofer dijelili su filmsko platno kao kolege. Unatoč vidljivom pogoršanju stanja, glumac je i dalje odlučan nastaviti svoju karijeru. Trenutno je aktivno uključen u iznimno popularnu seriju “Severance”, a na jesen će gledatelji diljem svijeta imati priliku svjedočiti njegovoj izvedbi u iščekivanom nastavku “Dina”.