U rasponu od dvadeset godina, cijenjena voditeljka Jovana Joksimović krasi naše male ekrane, osvajajući publiku izuzetnim talentom i stručnošću u vođenju jutarnjeg programa u dužem vremenskom periodu. Jovana Joksimović, supruga i suvoditeljica Željka Joksimovića, naširoko se smatra zadivljujućom i uspješnom televizijskom osobom u regionalnoj industriji, a svako njeno pojavljivanje izaziva značajnu pozornost.

Svaki put kad se Jovana pojavi ili podijeli sliku na društvenim mrežama, izmami mnoštvo odgovora. Ovo nije bila iznimka kada se pojavila fotografija na kojoj je prikazana njezina prirodna ljepota i opušteni stil s prijateljicom, potpuno bez šminke. Komentari su pljuštali sve dok im se nije činilo beskonačno. Sa blistavom kožom, licem gotovo bez bora i osmijehom od milijun dolara, ona odiše ljepotom. Komplimenti pljušte, kako na televiziji tako i osobno, hvaleći njezinu besprijekornu dotjeranost i neospornu ljepotu. “Lijepa na televiziji, još ljepša uživo”, kažu. – Jovana, prelijepa si – uzvikuju očarani njenom privlačnošću.

Voditeljica jutarnjeg programa na srbijanskoj televiziji, Jovana dosljedno održava vedro i nasmijano držanje, ostavljajući mnoge znatiželjne oko njezine sposobnosti da to izdrži godinama, posebno s obzirom na izazove ranog jutarnjeg buđenja. Naime, Jovanin suprug, pjevač Željko Joksimović, svojedobno je spomenuo kako joj je na prvom mjestu dovoljno odmora za posao tako što rano ide na spavanje, a to ima značajan utjecaj na njezin cjelokupni izgled. Pjevačica je napomenula da Jovana i njih dvije spavaju u deset sati, što im pogoduje jer obje imaju jutarnje obaveze i aktivne su od šest ujutru. Željno iščekuju pjevačičin odlazak i željno iščekuju prvi telefonski poziv. Pjevačica nije upoznata s konkretnim aktivnostima koje se odvijaju, ali navodi da Jovana pere kosu i masira glavu, što ukazuje da se nešto značajno događa.

U potrazi za svojom karijerom, voditeljica je donijela tešku odluku da se odrekne buđenja sa svojom djecom svako jutro tijekom radnog tjedna, žrtvu koju je otvoreno priznala. U svjetlu svoje profesije, dragovoljno sam se odrekla najznačajnijeg dijela svog osobnog života – dragih trenutaka buđenja sa svojom djecom. Ovo nezamjenjivo iskustvo je nešto zbog čega ne žalim, jer je to bio moj izbor. No, moja djeca ne poznaju radna jutra provedena s majkom; umjesto toga, oni naše kvalitetno vrijeme povezuju s vikendima. Ipak, pronašao sam načine da nadoknadim ovu odsutnost i osiguram da dobiju dovoljno pažnje i ljubavi.

Jovana, koja ima jaku vezu sa svojom djecom – sinom Kostom i blizankama Srnom i Anom – objašnjava da je spremna na žrtvu kako bi joj obitelj bila na prvom mjestu. Da nije njezina posla, bila bi voljna odustati od njega. Odabrala je popodneva i večeri provoditi s djecom, a smatra da je ta odluka prihvatljiva. Jovana je otkrila tajne svog uspješnog braka i načine na koje je njegovala svoju ljubav tijekom godina. U startu postoji različit stupanj kemije, a kod nas je bila izuzetno jaka.

Međutim, ako se ta kemija ne uspije razviti u nešto pozitivno zajedničkom odlukom obje osobe, naša veza ne može trajati dulje od šest mjeseci. Osim što smo iskusili početnu ljubav, svjesno smo se odlučili posvetiti zajedničkom životu. Vjerujem da je upravo to ono što brak za nas predstavlja kao temeljni princip, rekao je voditelj. Kako vrijeme prolazi, veza između para nastavlja rasti i oni su prigrlili svoje nesavršenosti. Duboko se dive jedno drugome i cijene jedinstvene kvalitete koje ih izdvajaju. Unatoč prvim pojavama, evidentno je da ova dva pojedinca čine izuzetan tim.