U današnjem članku ćemo se usredotočiti na popularnu pjevačicu sa naše estrade, a radi se o Mini Kostić koja je novu godinu, nažalost, započela usred potresne obiteljske tragedije koja je javnost ostavila u šoku i nevjerici. Konkretno, prerana smrt njene biološke majke, Zoje Jašari, duboko je rastužila Minu, nagnavši je da podijeli ovu tužnu vijest sa svojim vjernim pratiteljima na raznim platformama društvenih medija.

Pjevačica je izrazila svoje iskrene osjećaje u sljedećoj poruci: “Zahvaljujemo mojoj dragoj majci, koja sada putuje zajedno s anđelima. Tvoja prisutnost u našim životima zauvijek će biti cijenjena, a naša ljubav prema tebi nema granica.” Uz dirljive riječi dodala je i srca puna tuge i emocija, kao i dirljivu pjesmu Adila Maksuttovića pod nazivom “Moje si nebo”. Ono što mnogima ostaje nepoznato jedinstvena je priča njezina života – u dobi od pet godina primljena je u novu obitelj putem posvojenja, odluka potaknuta neimaštinom s kojom se suočila njezina biološka obitelj.

Sve do prije desetak godina, pjevač je bio vrlo aktivan u javnosti. Ipak, svjesno je odlučila da se povuče iz reflektora i svim srcem posveti kćerkici Anastasiji, koju dijeli sa bivšim suprugom Igorom Kostićem. O njezinom životu kružile su brojne priče, ali ona nikada nije skrivala svoju istinu. Od samog početka svoje karijere otvoreno je otkrila da ju je s pet godina usvojila i odgojila Duda Jovanović, koja je inače teta poznatog repera Ivana Ivanovića Đusa. Mina Kostić, rođena 5. svibnja 1975. u Orašju, u Bosni i Hercegovini, brzo je prigrlila svoj glazbeni talent. Sa svojom iskrenošću od samog početka, rijetko je nailazila na probleme s medijima. Novinari su od samog početka napustili svaku potragu za senzacionalizmom.

Kroz svoj profesionalni put, Mina je imala priliku da sarađuje sa mnoštvom renomiranih ličnosti, među kojima su Dejan Stanković i Siniša Mihajlović. Osim toga, svoj vokalni talent pokazala je i na vjenčanju Jelene Karleuše. Vrijedi napomenuti da se Minini uspjesi protežu i izvan njezine glazbene karijere, jer se pojavila i kao sudionica i finalistica Farme 2010. Nakon što se udala za kolegu pjevača Igora Kostića (poznatog kao Igor X), postala je ponosna majka kćeri Anastasije, koja je rođena u veljači 2009. godine. Među pjevačevim repertoarom je nekoliko značajnih pjesama, uključujući “Heart Attack”, “Turn Up the Sound” i “Turn Up the Music”.

U nevjerojatnih 22 godine pjevačica Mina Kostić krasi domaću estradu, a ostaje na razmišljanje je li njezino umjetničko ime doista njezin pravi identitet. Rođen u deseteročlanoj obitelji na Ledinama, pjevačevi roditelji bili su Zoja i Alija Jašari. Naime, unatoč nedostatku umjetničkog njuha, njezin pravi identitet je Minira Jašari. Nakon toga, Mina se odlučila za promjenu imena; međutim, na njezinoj osobnoj iskaznici nema ni Minire ni Mine, već stoji ime Jasmina Kostić. Mina Kostić se početkom 2023. godine suočila sa ogromnom tragedijom jer je oplakivala gubitak majke. Mina se oglasila na Instagramu kako bi istaknula svoju prisutnost i u suzama se oprostila od svoje majke, izgovarajući riječi koje su probole srce: “Najdraža majko, kreni na putovanje s nebeskim bićima! Izražavamo našu najdublju zahvalnost za sve što si učinila, a naša ljubav prema tebi nema granica.”

Minin život nije definiran samo ovom tragedijom. Uz kćer Anastasiju, njezino najveće blago leži u njezinih devetero braće i sestara, koji zajedno utjelovljuju njezino bogatstvo. Godine 1992., razorna tragedija pogodila je Mininu obitelj, bacivši trajnu sjenu na njihove živote. Tragično, Minina sestra izgubila je život u nesreći utapanja, ostavljajući neizbrisiv utjecaj na cijelu obitelj. Ni dan danas ne mogu na pravi način ožalostiti njezinu preranu smrt. S nepunih pet godina Mina je pronašla svoj zauvijek dom putem posvojenja Dude Ivanović, tete poznatog repera Ivana Ivanovića Đusa. Mina je cijenila Dudu kao svoju majčinsku figuru i govorila je o njoj s ljubavlju kroz cijeli život. Međutim, 2019. Mina je doživjela duboko slomljeno srce kada je Duda preminuo. Unatoč očajnosti, Mina je odlučila smoći snage za dobrobit svoje kćeri.