Popularna pevačica Vera Matović u regionu važi za jednu od najpriznatijih folk pevačica. Naime , Vera se itekako može ponositi svojom karijerom , kao i sa ponosom pohvaliti da ima jedan od najtrajnijih brakova u očima javnosti. Veru Matović je tokom čitavog života pratio harmonikaš Ratomir Raća Matović, a vrhunsku sreću roditeljstva doživeli su kao vrhunac svoje ljubavi.

 

 

 

Vera Matović je jednom prilikom ispričala kako je počela njena ljubavna priča. Tada se prezivala Ostojić, a ona i brat su zajedno nastupali kao jedno domaćinstvo. Njen brat je doneo honorar kući, a sadašnji Verin suprug je pitao zašto joj nije dao pola napojnice kako bi mogla da kupi odeću, obuću i čarape. Od tog trenutka njen brat je s njom dijelio dio napojnice. Suprug Veru Matović osvojio ju je malim gestovima i pažnjom, što je pomoglo da se od samog početka neguju temelj njihove naklonosti, poštovanja i ljubavi. Supružnik joj je, kaže Vera Matović, najznačajniji izvor ohrabrenja i pomoći u životu. Štaviše, neizmerno je ponosna na svoju decu. U početku sam se dvoumila da se udam za njega. Međutim, kako smo se bolje upoznali, razvila sam romantične sklonosti prema njemu. Dokazao se kao moja nepokolebljiva podrška i kamen kroz život. Otišla sam u Australiju dok sam bila u trećem mjesecu trudnoće, ali boravak sa osobom koju voliš omogućava ti da savladaš svaku prepreku.

 

 

 

Uprkos našoj brizi za našu decu, morao sam da radim u Nemačkoj tokom bombardovanja. Preporučio sam mu da kupi dečije igračke i slike u Čačku i poslušao je moj savet. Međutim, on je vremenom prestao da me prati na putovanjima, što je za mene predstavljalo nevjerovatan izazov, a naša djeca su u tom periodu najviše patila. Zanimljivo je da se rezidencija Vere Matović nalazi na Dedinju, bogatom prigradskom naselju, a šuška se da je procenjena na četiri miliona evra. Vila prikazana u programu postala je poznata kao jedna od najskupljih i najraskošnijih u regionu. Njen vlasnik, folk pjevač, odlučio je da zadrži nivo tajnosti u vezi sa detaljima vile. Kažu da su i ona i njen supružnik bogati i posjeduju izvanrednu kolekciju umjetničkih djela.